Διαφήμιση
This is a Trial Version of Social Share & Locker Pro plugin. Please add your purchase code into Licence section to enable the Full Social Share & Locker Pro Version.

H σημαία της Κούβας κυματίζει στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Τα χρώματα του κόκκινου, του λευκού και του γαλάζιου, τα χρώματα δηλαδή που απαρτίζουν τη σημαία της Κούβας προστέθηκαν σήμερα ανάμεσα στις σημαίες άλλων χωρών στον εξωτερικό χώρο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην Ουάσινγκτον.
Πρόκειται για μία συμβολική και ταυτόχρονα ιστορική κίνηση που σηματοδοτεί την πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, αποκατάσταση που επισημοποιήθηκε το πρώτο λεπτό της 20ης Ιουλίου στην Ουάσινγκτον.
Στο εξής η σημαία θα κυματίζει και στη διπλωματική αποστολή της Κούβας στην αμερικανική πρωτεύουσα, η οποία αναβαθμίστηκε σε πρεσβεία, για πρώτη φορά από το 1961. Επιπλέον μέσα στην ημέρα αναμένεται να συναντηθούν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον Κουβανό ομόλογο του, Μπρούνο Ροντρίγκες.
Ο τελευταίος θα προεδρεύσει σε τελετή στην κουβανική πρεσβεία, η οποία βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο. Το Γραφείο Συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα ανέκτησε επίσης σήμερα το καθεστώς της πρεσβείας, ενώ μια επίσημη τελετή έπαρσης της αμερικανικής σημαίας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στο νησί.
Πηγή: www.lifo.gr
Διαφήμιση