Διαφήμιση
This is a Trial Version of Social Share & Locker Pro plugin. Please add your purchase code into Licence section to enable the Full Social Share & Locker Pro Version.
Ζούμε σε ρευστούς καιρούς και αυτό φαίνεται ότι προκαλεί ανησυχία ακόμα και σε αυτούς που θεωρητικά τουλάχιστον έχουν καλύτερη εικόνα για τα πράγματα.
Σχεδόν το 50% των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ φοβούνται ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε νέο μεγάλο πόλεμο εντός των επόμενων 12 μηνών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Military Times, με τη Ρωσία και την Κίνα να βρίσκονται στην κορυφή των πιθανών αντιπάλων.
Περίπου το 46% των ερωτηθέντων στην ανώνυμη έρευνα των εν ενεργεία στρατιωτικών, που είναι αναγνώστες του Military Times, δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε έναν ακόμα πόλεμο εντός του επόμενου έτους – ποσοστό αυξημένο κατά πολύ από το 5% της περσινής αντίστοιχης έρευνας.
Όταν ρωτήθηκαν για συγκεκριμένες απειλές, οι συμμετέχοντες της έρευνας ξεχώρισαν τη Ρωσία και την Κίνα. Περίπου το 71% δήλωσε ότι η Ρωσία αποτελεί μια σημαντική απειλή, ποσοστό αυξημένο κατά 18% από την περσινή έρευνα. Η Κίνα είχε ποσοστό κοντά στο 68%, ποσοστό αυξημένο κατά 24 μονάδες από πέρυσι. Ο κυβερνοπόλεμος βγήκε πρώτος, με το 89% να την αναφέρει ως τη μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τα στρατεύματα ενεργού καθήκοντος είναι διαιρεμένα ως προς την υποστήριξη τους στον Πρόεδρο Τραμπ, με το ποσοστό αποδοχής του Προέδρου σιγά σιγά να μειώνεται. Περίπου το 44% των ερωτηθέντων είχε θετική άποψη για την προεδρία του Trump, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σε σύγκριση με το 43% που είχε αρνητική. Το περασμένο έτος, το 46% των ερωτηθέντων ενέκρινε τον Τραμπ σε σύγκριση με το 37% που τον έβλεπε αρνητικά.
Σύμφωνα με εν ενεργεία στρατιωτικούς που μίλησαν στους Military Times, πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ επιλέγουν να μην συνεχίσουν την καριέρα τους και δεν κατατάγονται εκ νέου καθώς φοβούνται ότι ένας μεγάλος πόλεμος βρίσκεται στον ορίζοντα και ότι ο Trump έχει αυξήσει τις πιθανότητες μιας τέτοιας σύγκρουσης.
Η πεποίθηση ότι έρχεται ένας άλλος νέος πόλεμος φαίνεται να την μοιράζεται ακόμη και στελέχη στην κορυφή της ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, αφού πέρυσι , ο Αρχηγός των Αμερικανών Πεζοναυτών Στρατηγός Ρόμπερτ Νέλερ δήλωσε ότι βλέπει έναν πόλεμο μεταξύ μεγάλων δυνάμεων στο προσεχές μέλλον.
Σίγουρα, αν η έρευνα γινόταν εκ νέου σήμερα μετά την ανακοίνωση του Trump ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την συμφωνία για την κατάργηση των βαλλιστικών πυραύλων ενδιάμεσου βεληνεκούς, τα ποσοστά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερα.
Διαφήμιση