Για πρώτη φορά Έλληνας καλλιτέχνης εκθέτει έργα στον καθεδρικό Ναό του Αγ. Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος χρησιμοποίησε χιλιάδες κομμάτια χρωματιστού αλουμινίου τα οποία δημιουργούν ένα τεραστίων διαστάσεων ψηφιδωτό δίνοντας την αίσθηση ενός ανάγλυφου ζωγραφικού πίνακα. Ακλουθώντας όμως με σεβασμό τα σχέδια και τα χρώματα του σπουδαίου ζωγράφου El Greco.

Στις 3 Δεκεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης προς τιμήν του Ελ Γκρέκο με τίτλο «Τιμή στον Ελ Γκρέκο. Ανάγλυφοι πίνακες του Νίκου Φλώρου. Ελλάδα». Ο Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος επέλεξε για την συγκεκριμένη έκθεση, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία – μνημεία του κόσμου, το Κρατικό Μουσείο του καθεδρικού Ναού του Αγ. Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη.

Η παραχώρηση του κρατικού μουσείου, είναι σπουδαία τιμή για ένα καλλιτέχνη, όταν μάλιστα είναι ο πρώτος Έλληνας που εκθέτει στον σπουδαίο αυτό ιστορικό χώρο. Ο Ναός του Ισαάκ δεσπόζει στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης και είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μουσεία της ρωσικής επικράτειας, φημισμένος παγκοσμίως με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα και πρώτος σε επισκεψιμότητα, περισσότερο και από το φημισμένο Μουσείο Ερμιτάζ.

Η Έκθεση στο κρατικό μουσείο του καθεδρικού Ναού του Αγ. Ισαάκ θα διαρκέσει από τις 3 Δεκεμβρίου του 2014 έως 14 Ιανουαρίου 2015 και τελεί υπό την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Γενικού Προξενείου Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη.

greco1

greco2

greco3

greco4

greco5

greco6

greco7

greco8

greco9

greco10

greco11

Πηγή: ellines.com