Η ατομική έκθεση της Βασιλικής Κάππα με τίτλο «Take a trip to the Invisible Cities», συνεχίζοντας το ταξίδι της στη χιονισμένη Φινλανδία, βρίσκεται στη σουηδόφωνη παράκτια πόλη Korsnäs, στη δυτική Φινλανδία όπου φιλοξενείται από τις 16 Ιανουαρίου ως τις 27 Φεβρουαρίου στη βιβλιοθήκη της πόλης. Ταυτόχρονα, σε στενό διάλογο με τα έργα, προβάλλεται η ταινία «Take a trip», σε σκηνοθεσία Χρήστου Καρακάση, με θέμα τη βαθύτερη υπόσταση μιας πόλης, για την οποία θα γίνει ειδική προβολή στα εγκαίνια και μετά θα προβάλλεται σε ειδική εγκατάσταση. Η έκθεση και η ταινία, ενώνονται σε ένα νέο δημιουργικό πλαίσιο σύζευξης ζωγραφικής, κινηματογράφου και συγγραφής, με σημειολογικές προεκτάσεις που διευρύνουν την τυπική αντίληψη για τα όρια των τεχνών.

11  afisa poli korsnas finlandia webΕκτός από τα μοναδικά έργα ζωγραφικής, περιλαμβάνεται και το νέο βιβλίο της ζωγράφου και συγγραφέως «Take a trip to the Invisible Cities», το οποίο προέκυψε από τη δημιουργική συνάντηση της με την ταινία «Take a trip».
Το κείμενο του βιβλίου αποτέλεσε αρχικά το κείμενο αφήγησης της ταινίας, ενώ τον Αύγουστο του 2014 εκδόθηκε στην αγγλική από τις εκδόσεις Κουίντα. Πρόκειται για ένα ποιητικό αφήγημα με στοιχεία από την πρώτη σύλληψη των εικαστικών πόλεων της, πριν δεκαπέντε χρόνια, μέχρι σήμερα.
Κείμενα του βιβλίου μεταφράστηκαν στα σουηδικά από τη διάσημη συγγραφέα Carita Nystrom και θα διαβαστούν στα εγκαίνια, ενώ μουσική θα παίξει η Souvlaki Orchestra.
Επιπλέον διαθέσιμη στο κοινό είναι μια ειδική έγχρωμη έκδοση μεγάλης διάστασης με τίτλο «Paintings by Vasiliki Kappa».

https: //www.facebook.com/pages/Vasiliki-Kappa-Art/295057440674596 Vasiliki Kappa Art