Παράταση για την έκθεση “Sterling Ruby at Cycladic: Ceramics”

Την Κυριακή 20 Ιουνίου ολοκληρώνεται η έκθεση Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ενώ η έκθεση Sterling Ruby at Cycladic: Ceramics παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Η έκθεση Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου περιλαμβάνει σημαντικά ευρωπαϊκά έργα του 19ου αιώνα και του ελληνικού Νεοκλασσικισμού σε διάλογο με αρχαία αριστουργήματα, υπό την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Δρος Φανής-Μαρίας Τσιγκάκου και του Καθηγητή Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη. Τα αντικείμενα της έκθεσης προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου σε διάλογο με αυθεντικές αρχαιότητες από μεγάλα Μουσεία της Ιταλίας και της Ελλάδας, όπως τα Μουσεία του Καπιτωλίου της Ρώμης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Όστια, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Ελεύθερνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρεθύμνου. Η έκθεση  πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη συνδιοργάνωση και χρηματοδότηση της ΑΙΓΕΑΣ, Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου,

Η έκθεση Sterling Ruby at Cycladic: Ceramics παρουσιάζεται μέσα στην μόνιμη συλλογή Κυκλαδικής Τέχνης του Μουσείου και στην πτέρυγα Ντόλλη Γουλανδρή. Το Μουσείο προσκάλεσε τον διεθνούς φήμης Αμερικανό καλλιτέχνη Sterling Ruby να πραγματοποιήσει μια εικαστική παρέμβαση εντός της μόνιμης συλλογής  του, παρουσιάζοντας μία επιλογή από τα  διάσημα  κεραμικά  γλυπτά του. Η έκθεση περιλαμβάνει  21 συνολικά κεραμικά έργα και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Gagosian.

 

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό.

 

Τιμές εισιτηρίων:

 

Sterling Ruby at Cycladic: Ceramics

Είσοδος: 10€ (είσοδος και στις Μόνιμες Συλλογές)

Μειωμένo: 7€

Ελεύθερη είσοδος για τους Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Link: https://www.viva.gr/tickets/museum/museum-of-cycladic-art/sterling-ruby/

 

Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου

Είσοδος: 5€

Ελεύθερη είσοδος για τους Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Link: https://www.viva.gr/tickets/museum/museum-of-cycladic-art/1821/

 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Πέμπτη: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00, Τρίτη: Κλειστό.

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Βασιλίσσης Σοφίας & Ηροδότου 1, Νεοφύτου Δούκα 4

106 74, Αθήνα

 

T: (+30) 210 7228321-3

W: www.cycladic.gr

Facebook: CycladicArtMuseum | Instagram: @cycladic_museum