Home Πολιτισμος Ο Ivo Pogorelich έρχεται στο Μέγαρο στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Ivo Pogorelich έρχεται στο Μέγαρο στις 30 Σεπτεμβρίου.

by bot
Ο Ivo Pogorelich έρχεται στο Μέγαρο στις 30 Σεπτεμβρίου.
«Η μελλοντική επίσκεψή μου στην Ελλάδα με γεμίζει ανυπομονησία! Είναι μια χώρα που έχω επισκεφτεί και από την οποία διατηρώ εξαιρετικές αναμνήσεις. Οι άνθρωποί της, γενικότερα, και το κοινό, πιο ειδικά, μου έχουν φερθεί με μεγάλη ευγένεια.
Φέτος προσκλήθηκα να εμφανιστώ στο πλαίσιο της σειράς Piano Masters, όπου και θα παρουσιάσω αποκλειστικά έργα Σοπέν. Θα δώσω ρεσιτάλ στις 30 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου έχω εμφανιστεί και παλιότερα. Λυπάμαι για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα σας, τις εξελίξεις της οποίας παρακολουθούμε όλοι με μεγάλη ανησυχία. Εύχομαι οι απώλειες να αναπληρωθούν και οι πληγές σας να επουλωθούν με τον καιρό. Εύχομαι να δω χαμογελαστά τα πρόσωπά σας στο ρεσιτάλ μου.
Σας ευχαριστώ πολύ».
Είναι διεθνώς γνωστός για τις εικονοκλαστικές του ερμηνευτικές του προσεγγίσεις και τις εκφραστικές του δυνατότητες που δεν γνωρίζουν όρια. Το πιανιστικό έργο του Σοπέν παραμένει πάντα στον πυρήνα του ρεπερτορίου του Πογκορέλιτς και κάθε αναμέτρησή του με αυτό είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία για κάθε ακροατή. Ενδεχομένως σοκαριστική, αλλά σίγουρα συγκλονιστική και ανεξίτηλη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Frédéric Chopin
Βαρκαρόλα σε φα δίεση μείζονα, έργο 60
Σονάτα για πιάνο αρ. 3 σε σι ελάσσονα, έργο 58
Φαντασία σε φα ελάσσονα, έργο 49
Berceuse σε ρε ύφεση μείζονα, έργο 57
Πολωνέζα-Φαντασία σε λα ύφεση μείζονα, έργο 61
Η προπώληση άρχισε!

Don Featherstone, ​Ivo Pogorelich, UK, 1983, film still

You may also like

artpointview.gr @ 2024