Λατρεύετε τη φωτογραφία; Δείτε πώς μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από το χόμπι σας

Προφανώς υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βγάλει κάποιος χρήματα τραβώντας φωτογραφίες. Εδώ θα μιλήσουμε για έναν συγκεκριμένο.

Γράφει η Ιωάννα Φωτοπούλου/ Επιχειρώ 

Μπαίνοντας στο pexels, επάνω δεξιά μπορείτε να κάνετε εγγραφή. Εκεί, από τον λογαριασμό που θα κάνετε, έχετε την δυνατότητα να συνδέσετε και το paypal σας για να μπορείτε να αποδεχθείτε πληρωμές (σε περίπτωση που δεν έχετε paypal είναι πολύ εύκολο να αποκτήσετε).

Στην συνέχεια μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας, τις οποίες θέλετε να μοιραστείτε προς χρήση με το κοινό του pexels.

Έστω, λοιπόν, ότι κάποιος-α χρήστης της πλατφόρμας κατεβάσει ένα βίντεο ή μια φωτογραφία σας. Κατά την λήψη εμφανίζεται πάντα ένα παράθυρο το οποίο προτρέπει τον χρήστη που κατεβάζει την φωτογραφία ή το βίντεο σας, να σας κάνει μια δωρεά.

Έτσι, οι χρήστες μπορούν να σας κάνουν δωρεά οποιουδήποτε ποσού για το γεγονός ότι παρέχετε το υλικό και την τέχνη σας χωρίς να ζητάτε κάτι σαν αντάλλαγμα.

Για παράδειγμα, αν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο σας έχει 50.000 downloads και το 10% σαν κάνει μια δωρεά 1€, τότε μιλάμε για 5.000€!

Σαφώς, δεν σημαίνει ότι με το που ανεβάσετε μία φωτογραφία θα βγάλετε 5.000€. Όλα θέλουν τον χρόνο τους! Και πολύ υλικό και πολύ επιμονή!

*Καλό θα ήταν για το οικονομικό κομμάτι να συμβουλευτείτε και τον λογιστή/την λογίστριά σας ως προς το κομμάτι των δωρεών.

Τι συμβαίνει τώρα εάν δεν είστε φωτογράφος αλλά είστε μικρομεσαίος-α επιχειρηματίας;

Τότε με το pexels, μπορείτε να μην πληρώνετε πολλά χρήματα για φωτογραφίες!

Παλαιότερα τα πράγματα με τις φωτογραφίες και τα βίντεο ήταν πιο εύκολα. Μπορούσαμε να μπούμε στην google, να πάρουμε μία φωτογραφία και να την χρησιμοποιήσουμε στα Social Media μας ή στο website μας χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πλέον, αν χρησιμοποιήσεις μια φωτογραφία που δεν σου ανήκει ή που δεν την έχεις πληρώσει τα πρόστιμα σου χτυπάνε την πόρτα!

Για το λόγο αυτό εμείς χρησιμοποιούμε το Pexels. Το Pexels δουλεύει με τον εξής τρόπο:

  1. Πάμε στην αναζήτηση και γράφουμε αυτό που ψάχνουμε.
  2. Μας βγάζει μία λίστα δωρεάν φωτογραφιών από τις οποίες μπορούμε να διαλέξουμε όποια μας αρέσει.
  3. Πατάμε δωρεάν λήψη στις φωτογραφίες που μας άρεσαν και τις κατεβάζουμε στον υπολογιστή μας για τη χρήση που θέλουμε.
  4. Κάνουμε μια μικρή δωρεά στον-στην δημιουργό για να συνεχίσει να φτιάχνει όμορφο υλικό το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον!

Καλή αρχή και μιας και είμαστε στην εποχή του internet, ας το εκμεταλλευτούμε!