Ο Bill Gates πίστευε ότι ο ύπνος είναι για τους τεμπέληδες. Πλέον έχει αναθεωρήσει..

Ο συνιδρυτής της Microsoft μίλησε για τη νόσο Αλτσχάιμερ και τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου με τους Seth Rogan και Lauren Miller Rogan στο πρώτο επεισόδιο του νέου του podcast Unconfuse Me.

Όταν ο Bill Gates διαχειριζόταν τη Microsoft, δεν κοιμόταν καλά, αλλά όπως λέει, τώρα το αναπληρώνει

«Θα έλεγα, “κοιμάμαι μόνο έξι ώρες.” Και ο άλλος, {εγώ μόνο πέντε!” και ένας τρίτος “μερικές φορές δεν κοιμάμαι καθόλου”», δήλωσε. «Θα έλεγα: “Ουάου, αυτοί οι τύποι είναι τόσο καλοί. Πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο, γιατί ο ύπνος είναι τεμπελιά και περιττός”.

Ο Gates άλλαξε τη νοοτροπία του όταν ο πατέρας του διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ, ωθώντας τον να αρχίσει να μαθαίνει για την υγεία του εγκεφάλου, είπε. Ανακάλυψε ότι ένας τρόπος πρόγνωσης οποιασδήποτε άνοιας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου Αλτσχάιμερ, είναι ο καλός ύπνος.

Οι άνω των 65 ετών που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες τη νύχτα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια ή να πεθάνουν μέσα σε πέντε χρόνια, σε σύγκριση με εκείνους που κοιμούνται μεταξύ έξι και οκτώ ωρών τη νύχτα, σύμφωνα με έρευνα του Harvard.

Αλλά ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικός και για τους νεότερους. Οι οκτώ έως 10 ώρες τη νύχτα μπορεί να βοηθήσουν τους εφήβους να έχουν τη βέλτιστη πνευματική ανάπτυξη, ψυχική υγεία και μνήμη, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου.

Τέλος, για τα άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 64 ετών, επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα συμβάλλουν στην κορύφωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC