Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι έχουν επιδοθεί σε «πόλεμο» δηλώσεων σχετικά με όσα συνέβησαν σε νοσοκομείο της Γάζας. Ο Μπάιντεν στο Ισραήλ.

Εκφράζονται φόβοι πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είναι νεκροί μετά από τεράστια έκρηξη σε νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας, για την οποία η οργάνωση Χαμάς αποδίδει την ευθύνη σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.Από τη χθεσινή επίθεση, εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν έως και 500 άνθρωποι, τόσο ασθενείς όσο και άτομα που βρίσκονταν στους χώρους του νοσοκομείου, θεωρώντας ότι εκεί θα ήταν ασφαλείς

Eικόνες από το νοσοκομείο, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν διαμελισμένα πτώματα ανάμεσα στα ερείπια και αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Το Ισραήλ διατείνεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν λανθασμένα από μια άλλη ομάδα, την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, ωστόσο και οι δύο πλευρές αρνούνται την ευθύνη.Eιδικότερα, ισραηλινές πηγές δημοσίευσαν ανάρτηση της Χαμάς στο κανάλι της στο Telegram, στην οποία -ένα λεπτό πριν χτυπηθεί το νοσοκομείο του Βαπτιστή στη Γάζα- ανακοίνωνε ότι εκτοξεύει τους «ισχυρότερους πυραύλους της» κατά της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ. Ωστόσο, προσθέτουν, κανένα σημάδι αναχαίτισης από ισραηλινής πλευράς δεν καταγράφηκε στον αέρα.

Ο Μαχμούτ Αμπας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την ισραηλινή, όπως δήλωσε, επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας. Χθες Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τις δικές τους δυνάμεις ασφαλείας, πετώντας πέτρες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αμπάς, τον οποίο πολλοί κατηγορούν ότι δεν μπορεί να τους προστατεύσει. Υπήρξαν μάλιστα διαδηλώσεις και στον Λίβανο, την Ιορδανία, τη Λιβύη και το Ιράν.

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΙΝΤΕΝ – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί το Ισραήλ σήμερα, Τετάρτη. Οι οιωνοί για την επίσκεψή του, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότεροι, αναφέρει σε σύντομη ανάλυσή του το BBC. Την ίδια ώρα η Ιορδανία εξαιτίας του βομβαρδισμού του νοσοκομείου στη Γάζα ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση κορυφής στο Αμμάν, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντικές ανατροπές στην προσπάθεια ειρήνευσης. Στην τετραμερή σύνοδο κορυφής στο Αμμάν θα συμμετείχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Σίσι και ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας.

Τουλάχιστον 600.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προς το νότο μετά τις ισραηλινές στρατιωτικές προειδοποιήσεις

Το Ισραήλ έχει αποκλείσει τις βασικές προμήθειες προς τη Γάζα σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που άφησε πίσω της 1.300 Ισραηλινούς νεκρούς

Ισραήλ: Πανικός στο αεροπλάνο του Σολτς -Έπεσαν στο πάτωμα λόγω πυραύλων της Χαμάς, τους αναχαίτισε το Iron Dome

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η αντιπροσωπεία του υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν από το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος λίγο πριν από την αναχώρησή τους από το Τελ Αβίβ με προορισμό το Κάιρο, όταν ήχησε συναγερμός για βομβαρδισμούς στην περιοχή του αεροδρομίου.

Ο κ. Σολτς επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες ακολούθησαν τις οδηγίες των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ξάπλωσαν στο έδαφος, δίπλα στο αεροπλάνο.

Την επίθεση απέκρουσαν δύο αντιαεροπορικοί πύραυλοι του συστήματος Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος), οι οποίοι έγιναν ξεκάθαρα αντιληπτοί στο αεροδρόμιο, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού το αεροσκάφος ελέγχθηκε ενδελεχώς, ο καγκελάριος και οι υπόλοιποι επιβάτες επιβιβάστηκαν και αναχώρησαν για Κάιρο.

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο Όλαφ Σολτς αναγκάστηκε επανειλημμένα να οδηγηθεί σε ασφαλή χώρο εξαιτίας των συνεχόμενων συναγερμών για επιθέσεις από την πλευρά της Χαμάς.