Home «Οινικές αποκαλύψεις» ετοιμάζονται στο King George

«Οινικές αποκαλύψεις» ετοιμάζονται στο King George

by bot

Η 1η Έκθεση Πολύ Μικρών Οινοποιείων πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο King George και να αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία γευστικής ανακάλυψης, μια περιπλάνηση στο χώρο των “top obscure” κρασιών της Ελλάδας.

Η νέα έκθεση κρασιού της Vinetum ονομάζεται «Οινικές Αποκαλύψεις» και στοχεύει στα πολύ μικρά οινοποιεία της χώρας, που χρήζουν «ανακάλυψης» από καταναλωτές και επαγγελματίες και «αποκάλυψης» από τους ίδιους τους οινοποιούς.

Όπως δηλώνει ο Ντίνος Στεργίδης της οργανώτριας εταιρείας Vinetum, ο κόσμος του κρασιού στην Ελλάδα έχει αλλάξει δραματικά, με τον αριθμό των οινοποιείων να έχει πενταπλασιαστεί και τους φίλους του κρασιού να μετρούνται πλέον σε χιλιάδες. Εκείνο που δυστυχώς δεν έχει αλλάξει, είναι ο τρόπος διάθεσης και εμπορίας του ελληνικού κρασιού και τα εμπόδια που ορθώνονται στο μικρό παραγωγό που θέλει να προσεγγίσει την αγορά της Αθήνας. Γι’ αυτό και ο στόχος των «Οινικών Αποκαλύψεων» είναι να δώσει τη δυνατότητα στα μικρά οινοποιεία να παρουσιάσουν τα προϊόντας τους στη μεγάλη αγορά της Αθήνας, απευθείας σε εστιάτορες, εμπόρους, γευσιγνώστες και δευτερευόντως στους καταναλωτές.

Είναι αλήθεια πως ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τα κρασιά μικρής παραγωγής, με τους ενημερωμένους καταναλωτές κυριολεκτικά να διψούν για κρασιά άγνωστα, για κρασιά “top obscure” όπως λένε οι οινοχόοι, ενώ ταυτόχρονα οι επαγγελματίες της εστίασης βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση νέων τρόπων διαφοροποίησής τους από τον ανταγωνισμό. Κι εδώ μπαίνουν οι οίνοι πολύ μικρής παραγωγής, οι οποίοι μπορούν να εξασφαλίσουν στους εστιάτορες, στα wine bars και στις κάβες μια μοναδικότητα.

Ως πολύ μικρό οινοποιείο οι οργανωτές εννοούν αυτό του οποίου η παραγωγή σε εμφιαλωμένο κρασί δεν ξεπερνά τις 50 χιλιάδες και στις πρώτες «Οινικές Αποκαλύψεις» συμμετέχουν 20 οινοποιεία από διάφορα σημεία της χώρας, όπως Ξάνθη, Ζάκυνθος, Λειψοί, Αμύνταιο και Γουμένισσα. Πρόκειται, ως επί το πλείστον, για οινοποιεία που για πρώτη φορά εκθέτουν τα κρασιά τους στην Αθήνα.

Πληροφορίες: «Οινικές Αποκαλύψεις», 210 7660560, info@vinetum.gr, Αίθουσα Ballroom Ξενοδοχείο King George II, Πλατεία Συντάγματος, Δευτέρα 10/11, ώρες: 12:00-16:00 για τους επαγγελματίες και 16:00-20:00 για τους καταναλωτές, είσοδος ελεύθερη.

 

[Widget_Twitter id=”1″]

artpointview.gr @ 2024