Home Τρεις συλλήψεις και 57 προσαγωγές σε επεισόδια στα Εξάρχεια

Τρεις συλλήψεις και 57 προσαγωγές σε επεισόδια στα Εξάρχεια

by bot

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 9 το βράδυ στα Εξάρχεια, όπου κατέφυγαν περίπου 500 αντιεξουσιαστές μετά την πορεία για την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 30.000 διαδηλωτές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το ύψος της Στουρνάρη και, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό, οι νεαροί κατέφυγαν στην πλατεία Εξαρχείων όπου άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ενώ πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Συνελήφθησαν τρία άτομα και προσήχθησαν 57. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία πέντε αστυνομικοί.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, προκλήθηκε ένταση μεταξύ ατόμων από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και χειρομβοβίδων κρότου-λάμψης.

Τα ΜΑΤ διέσπασαν το μπλοκ των αντιεξουσιαστών και στη συνέχεια ομάδες ατόμων εισχώρησαν σε άλλα μπλοκ.

Λίγο αργότερα άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην οδό Τσόχα.

Ενταση σημειώθηκε και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης έπεσαν στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και λίγο πριν από τις 7.30 μ.μ.

Η πορεία διασπάστηκε μετά τις ενέργειες των ΜΑΤ. Το πρώτο μέρος της πορείας πέρασε από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ πίσω έμειναν ένα τμήμα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, το ΠΑΜΕ και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βασικό μπλοκ των αντεξουσιαστών ήταν μπλοκαρισμένο από τα ΜΑΤ επί της Βασ. Σοφίας στο Χίλτον.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 30 προσαγωγές.

artpointview.gr @ 2024