Home Η εξαίσια πάβλοβα και οι φράουλες

Η εξαίσια πάβλοβα και οι φράουλες

by bot

Η πά­βλο­βα με φρά­ου­λες, είναι το γλυκό που ξε­τρε­λαί­νει τους πά­ντες, είναι ιδα­νι­κό για δεί­πνο σε ένα τρα­πέ­ζι που το βα­σι­κό φα­γη­τό είναι είτε ψάρι ( τέ­λειο) είτε κρέας! Ας δούμε πώς θα την φτιά­ξου­με

Τι χρεια­ζό­μα­στε 

 
  • 4 ασπρά­δια αυγών όχι από το ψυ­γείο
  • 250 γρ. ζά­χα­ρη
  • 2 κ.γ κορν φλά­ου­ερ
  • Λίγη βα­νί­λια
  • Ελά­χι­στο αλάτι
  • Κρέμα γά­λα­κτος χτυ­πη­μέ­νη
  • 1/2 πο­τη­ρά­κι λικέρ ( grand marnier, amaretto)
  • Φρά­ου­λες κομ­μέ­νες

Τι κά­νε­τε 

  1.  Βά­ζε­τε σ ένα μπολ τις φρά­ου­λες με το λικέρ και τ΄αφή­νε­τε στην άκρη.
  2. Χτυ­πά­τε στο μίξερ σε μέ­τρια τα­χύ­τη­τα τα ασπρά­δια με το αλάτι και προ­σθέ­τε­τε τη ζά­χα­ρη στα­δια­κά μέχρι να δια­λυ­θεί και να σχη­μα­τι­σθεί μα­ρέ­γκα που να κάνει κο­ρυ­φές.
  3. Ρί­χνου­με το κορν φλά­ου­ερ και τη βα­νί­λια
  4. Ανα­κα­τεύ­ου­με απαλά κι απλώ­νου­με σε ένα ταξί με αντι­κολ­λη­τι­κό χαρτί.
  5. Ψή­νου­με στο φούρ­νο που τον έχου­με προ­θερ­μά­νει στους 150 βαθ­μούς για 50 λεπτά.
  6. Όταν κρυώ­σει ρί­χνου­με την σα­ντι­γί και τις φρά­ου­λες.

Η επι­τυ­χία της πά­βλο­βα εξαρ­τά­ται από τη μα­ρέ­γκα. Να είναι φρέ­σκια και τρα­γα­νι­στή!

artpointview.gr @ 2024