Ένα smartphone το οποίο προωθεί ως «απόλυτα σοβαρό» (no-nonsense) λάνσαρε η Blackberry, επιχειρώντας μια «επιστροφή στις ρίζες» της.

Το Classic έχει πληκτρολόγιο Qwerty, το οποίο παραπέμπει στις ένδοξες εποχές της εταιρείας, πριν μείνει πίσω σε σχέση με άλλους κατασκευαστές. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, αναλυτές εκτιμούν ότι το εν λόγω κινητό υποδεικνύει μια στροφή της εταιρείας προς την παλιά «παράδοσή» της, στοχεύοντας στο επαγγελματικό κοινό.

Ωστόσο, κάποιοι προειδοποιούν ότι αυτή η τακτική ενδεχομένως να μην προσελκύσει νέους χρήστες, ακόμα και αν αποδειχθεί ελκυστική στον επαγγελματικό χώρο.

Το Classic διαθέτει κάμερα των οκτώ megapixel και, πέρα από το «φυσικό» του πληκτρολόγιο, μπορεί να ασκηθεί έλεγχος και μέσω της οθόνης αφής του, 3,5 ιντσών.

Σημειώνεται ότι το 2014 ήταν ένα «δύσκολο» έτος για την εταιρεία, η οποία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Research in Motion, ωστόσο υπήρχαν θετικές ενδείξεις, καθώς το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 23 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, πρόσφατα προκάλεσε θετικές εντυπώσεις με το Blackberry Passport, το οποίο επίσης διαθέτει «φυσικό» πληκτρολόγιο.

«Το να γνωρίζεις τις δυνάμεις σου και να αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου θα μπορούσε να αποτελέσει τον τρόπο επιστροφής της Blackberry πίσω από το χείλος» σύμφωνα με τον Ρομπ Κερ, ειδικό σε θέματα κινητών του Uswitch.com. Αν και αναγνωρίζει ότι η συσκευή δύσκολα θα προσελκύσει το νεανικό κοινό, εκτιμά πως μπορεί να φέρει πολλές επιχειρήσεις πίσω στο κοινό της εταιρείας.