Home Γαστρονομική επικαιρότητα εν Ελλάδι

Γαστρονομική επικαιρότητα εν Ελλάδι

by bot

Επτά άρτια σε έμπνευση, δημιουργία και αισθητική πιάτα από τα τρία κορυφαία ελληνικά εστιατόρια που βάζουν τη χώρα μας στον χάρτη της νέας παγκόσμιας γαστρονομικής επικαιρότητας.

ΣΠΟΝΔΗ Καραβίδα, ταρτάρ με εσπεριδοειδή, remoulade με αγριοράπανο, σέλερι και γκρέιπφρουτ.

ΣΠΟΝΔΗ Πάπια από τη Challans με ρέβα/βανίλια, πράσινο μήλο, πικρή σοκολάτα και ραβιόλι με φουαγκρά και κονσομέ (σ.σ. η Challans είναι γαλλική επαρχία από όπου προέρχονται οι πιο εκλεκτές ράτσες πάπιας).

ΣΠΟΝΔΗ Σοκολάτα Αλπάκο από το Εκουαδόρ με κρέμα από κανέλα και μαλακή καραμέλα, πάνω σε τραγανό μπισκότο από αλατισμένα φιστίκια και παγωτό φιστίκι Αιγίνης. —Σπονδή, Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 210-7567021, www.spondi.gr

VEZENE Ωμή γάμπαρη Αμβρακικού, λάιμ, σπόροι chia, τσίλι aji panca και ουίσκι Talisker Port Ruighe. Η έμπνευση του σεφ: «Η παιδική μου ανάμνηση της γλυκιάς γάμπαρης Αμβρακικού συνυπάρχει με το καπνιστό άρωμα θάλασσας του single malt Talisker».

VEZENE Αβγοτάραχο Λευκάδας και σασίμι από κόντρα φιλέτο 13χρονης αγελάδας ράτσας Rublia Gallega 120 ημερών ωρίμασης. Η έμπνευση του σεφ: «Το αβγοτάραχο εξισορροπεί τη γλυκιά γεύση φουντουκιού από την ωρίμαση του κρέατος». —Vezené, Σεφ/χασάπης/ιδιοκτήτης Ari Vezené, Bρασίδα 11, Αθήνα (πίσω από το Χίλτον), τηλ. 210-7232002, www.vezene.gr

ΜATSUHISA ATHENS Τoban yaki-θαλασσινά. Η έμπνευση του σεφ: «Ενα πιάτο εμπειρία. Αχηβάδες, σολομός, λαβράκι, γαρίδες, τόνος και χτένια που ψήνονται σε πήλινο σκεύος toban, το οποίο διατηρεί τη θερμότητα επί ώρες. Σερβίρεται ζεστό στο τραπέζι και σβήνεται επιτόπου με σάκε και σάλτσα σόγιας, αναδεικνύοντας όλα τα αρώματα».

ΜATSUHISA ATHENS New style σασίμι με αχινό και λαβράκι. Η έμπνευση του σεφ: «Σπέσιαλ πιάτο που περιλαμβάνεται στο μενού μόνο όταν έρχονται φρέσκοι αχινοί από την Κρήτη. Εμβληματικό έδεσμα του Matsuhisa, το εμπνεύστηκε ο Nobu όταν ένας Αμερικανός πελάτης επέστρεψε το σασίμι του επειδή ήταν ωμό. Στη συγκεκριμένη εκδοχή το ψάρι κόβεται σε λεπτές φέτες και σερβίρεται με καυτό new style oil (σησαμέλαιο και ελαιόλαδο)». Μatsuhisa Athens, Σεφ Βασίλης Παπαθεοδώρου, Astir Palace Resort, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210-8960510, www.matsuhisaathens.com

 

Εθνος, Homme

artpointview.gr @ 2024