Home Σάλος στις ΗΠΑ – Το Facebook στην… υπηρεσία του Putin

Σάλος στις ΗΠΑ – Το Facebook στην… υπηρεσία του Putin

by bot

Το Facebook ακύρωσε την πρόσβαση σε δημοφιλή σελίδα κατά του Putin, μετά από αίτημα της ρωσικής κυβέρνησης, πράγμα που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, “μπλόκαρε’ μία σελίδα υποστήριξης στην καμπάνια κατά της διαφθοράς, την οποία είχε δημιουργήσει ο πολέμιος της κυβέρνησης Putin, Alexei Navalny, τον οποίο, σύμφωνα με τον businessinsider, το Κρεμλίνο, προσπαθεί να φιμώσει εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο  Navalny αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, που μπορεί να τον οδηγήσουν ακόμα και σε 10ετη φυλάκιση.

Οι Ρώσοι, που επιθυμούν να πληροφορηθούν για την εκδήλωση κατά του καθεστώτος, δεν έχουν πρόσβαση στη σελίδα, αφού σύμφωνα με τον Guardian, η Roskomnadzor, η ρωσική αρχή για το ίντερνετ, εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση που την είχε χαρακτηρίσει “μη εγκεκριμένη” και ζήτησε από το Facebook να απαγορεύσει την πρόσβαση στη συγκεκριμένη σελίδα, πράγμα που έγινε.

Η απόφαση του Facebook, να συμπλεύσει με την ρωσική κυβέρνηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις από Αμερικανούς χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που το κατηγορούν ότι βοηθά την ρωσική κυβέρνηση να επιβάλει λογοκρισία.

Την απόφαση του Facebook κριτίκαρε και το πρώην πρεύσβης των ΗΠΑ στην Ρωσία, Michael McFaul.

Πηγή:  newmoney.gr

artpointview.gr @ 2024