Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Αμφίπολη και την τεχνολογία διοργανώθηκε από την εταιρεία Corallia στον χώρο gi-Cluster στο Μαρούσι, από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου. Το gi-Cluster Game Jam 2014 συγκέντρωσε 70 προγραμματιστές, σχεδιαστές εικόνας αλλά και μηχανικούς ήχου, οι οποίοι διαγωνίστηκαν δημιουργώντας ηλεκτρονικά παιχνίδια με θέμα την Αμφίπολη. Το gi-Cluster Game Jam 2014 ήταν το τρίτο κατά σειρά Hellenic Game Jam.

Η στρατηγική στόχευση του gi-Cluster, ήταν αφενός να συνδυαστεί ο πολιτισμός & ο τουρισμός με τις νέες τεχνολογίες, και αφετέρου να προκαλέσει στους διαγωνιζόμενους την δημιουργική, πολιτιστική και ιστορική αξιοποίησή τους…

Το gi-Cluster Game Jam 2014 ήταν το τρίτο κατά σειρά Hellenic Game Jam.

Νικητήριες ομάδες του gi-Cluster Game Jam 2014 αναδείχθηκαν η «The Pixelators» που κατατάχθηκε πρώτη και έλαβε έπαθλο 3.000 ευρώ, η «Macabre Entertainment» που κατατάχθηκε δεύτερη και έλαβε έπαθλο 2.000 ευρώ και η «Synelixis» που κατατάχθηκε τρίτη και έλαβε έπαθλο 1.000 ευρώ.

Σε όλες τις διακριθείσες ομάδες προσφέρεται η δυνατότητα να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του gi-Cluster, απολαμβάνοντας σειρά από οφέλη και υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν αξιολογήθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την καινοτομία, την ποιότητα και την πληρότητα του προγραμματισμού, των γραφικών, του ήχου και του gameplay του ψυχαγωγικού λογισμικού που ανέπτυξαν.

Η διοργάνωση του gi-Cluster Game Jam 2014 πραγματοποιήθηκε

με την υποστήριξη των εταιρειών-μελών του gi-Cluster, Akazoo, Vermantia και Trebbble που προσέφεραν & τα χρηματικά έπαθλα του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας (HGDA), της εταιρείας Lancom η οποία παρείχε την τεχνική και διαδικτυακή υποστήριξη της διοργάνωσης, του Battlenet Internet Station στα Πευκάκια, του Red Bull που  έδωσε «φτερά» στους συμμετέχοντες προσφέροντας ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και του Corallia ως φορέα αρωγού του gi-Cluster, που υποστηρίζει συνολικά την οργάνωση και διεξα