Τη Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή Global View με τη Ρίτσα Μασούρα στο Πορτοκαλί διαδικτυακό ραδιόφωνο, θα παρουσιαστεί το έργο της οργάνωσης Δρόμοι Ζωής που βρίσκεται στο Γκάζι

“Ένα Όραμα – ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος.
Μια Θέληση – που ενεργοποιείται από την ανάγκη για μια κοινωνία συνεργατική, η οποία σέβεται, το δικαίωμα στη Ζωή του κάθε ανθρώπου.
Ένα καθήκον, φυσικό, συμπαράστασης και υποστήριξης, εκεί που μπορούμε.
Οι Δρόμοι Ζωής είναι μια συνειδητά εθελοντική οργάνωση όπου οι εθελοντές προσφέρονται ανιδιοτελώς για την διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Το Όραμά μας ξεκίνησε το 1996 όταν πρωτοπερπατήσαμε τους δρόμους του Γκαζιού και κάναμε τα πρώτα μας μαθήματα σε παιδάκια αναλφάβητων γονέων. Το 2000 ιδρύθηκαν οι Δρόμοι Ζωής (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) και εγκαταστάθηκε το “Κέντρο Επικοινωνίας” που λειτουργεί σε καθημερινή βάση.
Παιδιά και έφηβοι, κυρίως Μουσουλμάνοι της Θράκης, μετανάστες και κάτοικοι της γύρω περιοχής, έρχονται στο Κέντρο Επικοινωνίας όπου τους παρέχεται ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του σχολείου και συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές, θεατρικές, μουσικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες.
Αν θέλετε να συμμετάσχετε ενεργά ως νέος εθελοντής του Κέντρου Επικοινωνίας των Δρόμων Ζωής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Γραμματεία στο volunteers@dromoi-zois.gr αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας καθώς και τον τομέα στον οποίο θα θέλατε να προσφέρετε”