Περιπέτεια εν πλω νωρίς το πρωί της Κυριακής για 466 ανθρώπους, που επιβαίνουν στο πλοίο Norman Atlantic, όταν ξέσπασε φωτιά σε αυτό. Ηδη έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας πετούν προς την περιοχή του συμβάντος, προκειμένου να συμβάλουν στη διάσωση των επιβατών, των οποίων η θέση επιδεινώνεται κάθε λεπτό που περνάει, εξαιτίας του ότι η φωτιά εξακολουθεί να επεκτείνεται.

 Το πλοίο, με 411 επιβάτες και 55 μέλη πλήρωμα, βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας, στην περιοχή των Οθωνών, όταν ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Κάποιοι από τους επιβάτες ήδη έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από πλοιάριο που εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στο φλεγόμενο σκάφος.

Σε βοήθεια του οχηματαγωγού σπεύδουν τρία πλοία, σύμφωνα με το Λιμενικό, ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι κακές, καθώς επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Το Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας, είχε ξεκινήσει από την Ηγουμενίτσα, με προορισμό το λιμάνι της Ιταλίας.  Το πλήρωμα είναι επίσης ιταλικής καταγωγής.