Με ομάδες ανδρών από τις δύο επίλεκτες μονάδες της γαλλικής αστυνομίας προσπαθούν οι γαλλικές αρχές να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες του μακελειού της Τετάρτης στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο οποίο δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ συνολικά δώδεκα άνθρωποι.

 Επίκεντρο της αστυνομικής επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη Γαλλία είναι το χωριό Crépy-en-Valois, βορειοανατολικά του Παρισίου καθώς τα δύο αδέρφια Σερίφ και Σαΐντ Κουασί φέρονται να έχουν θεαθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Οι έρευνες, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχουν επεκταθεί σε ένα γειτονικό δάσος το οποίο έχει έκταση μεγαλύτερη και από αυτή της γαλλικής πρωτεύουσας ενώ έρευνες έχουν διεξαχθεί και σε σπίτια στις γειτονιές Corcy (βορειανατολικό Παρίσι) και Villers Cotterets.

Τις έρευνες που γίνονται με πολύ μεγάλη προσοχή συντονίζει ελικόπτερο που υπερίπταται προσπαθώντας να εντοπίσει ίχνη του 32χρονου και του 30χρονου.

Οι κάτοικοι του χωριού έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ έχει ακυρωθεί κάθε είδους δημόσια δραστηριότητα.

Φωτογραφία από το Twitter: Σε αστυνομικό κλοιό η Crepy-en Valois