Home 20 τραυματίες από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες του Charlie Hebdo!

20 τραυματίες από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες του Charlie Hebdo!

by bot

Θα πεθάνουμε μάρτυρες, όχι ως σφαγείς, φώναξαν προ ολίγου προς τους διαπραγματευτές οι δύο τρομοκράτες

“Η δολοφονία της αστυνομικού συνδέεται με το μακελειό στo Charlie Hebdo

 

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμό των ομήρων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, επικαλούμενος δικές του πληροφορίες, επισημαίνει ότι οι δράστες κρατούν όχι έναν αλλά πολλούς ομήρους. Πρόκειται για μία πολύπλοκη επιχείρηση, δήλωσε.

Οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές εντοπίσθηκαν στην πόλη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, όπου τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει συλληφθεί όμηρος, δήλωσε αστυνομική πηγή. Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαιώνει ότι αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το επίκεντρο των ερευνών. “Eχουμε ενδείξεις για την παρουσία εκεί των τρομοκρατών που θέλουμε συλλάβουμε”, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι. Πέντε ελικόπτερα υπερίπτανται της γαλλικής κωμόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro, οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο Renault Clio και έκλεψαν ένα όχημα μάρκας Peugeot. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη.

 

 Η εταιρία Creation Trend Discovery (ΚΤΕ), που εδρεύει στο DammartinenGoële (SeineetMarne) και στην οποία  φαίνεται να είναι ταμπουρωμένοι οι δύο ύποπτοι της επίθεσης κατά της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, είναι μια μικρή εταιρεία που ειδικεύεται στην εκτύπωση και τη διαφήμιση. Μικρή εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι, έχει ένα εργαστήριο στο DammartinenGoële, περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, στα σύνορα με την Πικαρδία. Η εταιρεία  κατασκευάζει πανώ, πινακίδες, οθόνες για εκθεσιακά κέντρα και περίπτερα. Η περιοχή όπου δραστηριοποιείταi η εταιρεία, που βρίσκεται στα βόρεια της πόλης, κοντά στην Εθνική Οδό 2 φιλοξενεί κυρίως εταιρείες logistics.

 

 

Οι δημοσιογράφοι της Charlie Hebdo που είχαν τραυματιστεί σοβαρά, διέφυγαν τον κίνδυνο και αναρρώνουν, σύμφωνα με την “Le Figaro”. Το δυναμικό της “Charlie Hebdo” που επέζησε της σφαγής, μετέβη σήμερα στα γραφεία της Liberation για να προετοιμάσει το επόμενο φύλλο της εφημερίδας που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τετάρτη. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας έξω από το κτίριο της αριστερής εφημερίδας.

artpointview.gr @ 2024