Η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun δεν θα δημοσιεύει πλέον φωτογραφίες γυμνόστηθων γυναικών στην τρίτη σελίδα της, βάζοντας τέλος σε μια αμφιλεγόμενη παράδοση άνω των 40 ετών, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα The Times.

Σύμφωνα με τους Times, που όπως και η Sun ανήκουν στον εκδοτικό όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ, το φύλλο της Sun ” της Παρασκευής 16 Ιανουαρίου ήταν το τελευταίο στο οποίο δημοσιεύθηκε ολοσέλιδη φωτογραφία μιας γυμνόστηθης γυναίκας.

Η εφημερίδα σημειώνει πως στη σελίδα 3 του φύλλου της Δευτέρας, το μανεκέν Ρόζι Χάντινγκτον-Ουίτλι είχε το στήθος καλυμμένο.

Αυτή η παράδοση, που έχει ηλικία τεσσάρων δεκαετιών, χαρακτηριζόταν από καιρό σεξιστική από επικριτές και ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ την είχε χαρακτηρίσει πέρυσι παρωχημένη.

Ένα αίτημα προς την ταμπλόιντ, η οποία είναι μία από τις βρετανικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, να σταματήσει αυτή την πρακτική, συγκέντρωσε 217.000 υπογραφές.

Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία «Ποτέ ξανά Σελίδα 3» χαρακτήρισαν την είδηση πραγματικά ιστορική και έκαναν λόγο για μεγάλη ημέρα για την εξουσία του πολίτη.