Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατειά Καράβου, στο Μενίδι, πραγματοποιούν αυτή την ώρα κάτοικοι της περιοχής, ζητώντας μεγαλύτερη ασφάλεια, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου.

Οι κάτοικοι του Μενιδίου διεκδικούν και περιμένουν κι άλλες παρεμβάσεις πέρα από αυτές της αστυνομίας, προκειμένου να ανακτήσουν το δικαίωμά τους σε μια ομαλή και ασφαλή καθημερινότητα.

Μάλιστα, στο άκουσμα των αστυνομικών μέτρων που τίθενται σε ισχύ από αύριο, προκλήθηκε ένταση αφενός γιατί χαρακτηρίζονται αποσπασματικά που δεν λύνουν το πρόβλημα, αφετέρου, ορισμένοι είδαν «σκοπιμότητα» πίσω από τις ανακοινώσεις- να σταματήσουν, δηλαδή, οι κινητοποιήσεις. Αυτή την ώρα, οι κάτοικοι ξεκίνησαν πορεία προς το σχολείο του αδικοχαμένου Μάριου.

Ειδική υπηρεσία και δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις Αχαρνές δημιουργεί η ΕΛ.ΑΣ

Μια ειδική υπηρεσία στα πρότυπα των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης (ΤΑΕ), που φτιάχτηκαν για να χτυπηθεί η ιδιόμορφη εγκληματικότητα στο νησί, θα είναι η αιχμή του δόρατος, για την Αστυνομία, στο Μενίδι.

Αυτό προβλέπει εκτός των άλλων η δέσμη μέτρων που καταρτίστηκε έπειτα από ολονύκτια επεξεργασία όλων των δεδομένων από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, προκειμένου να χτυπηθεί αποτελεσματικά η εγκληματικότητα, που έχει γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων των Αχαρνών και έχει μετατρέψει σε καζάνι που βράζει την περιοχή, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, την περασμένη Πέμπτη, από αδέσποτη σφαίρα.

Για τη δέσμη μέτρων ενημερώθηκαν σήμερα, από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ, ο δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός και αντιπροσωπεία από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη.