Οσοι είναι αριστερόχειρες γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες σε έναν κόσμο δεξιόχειρων. Για παράδειγμα, το ψαλίδι, τα ανοιχτήρια και πολλά άλλα.

Αλλά υπάρχει πραγματικά μεγάλη διαφορά μεταξύ τους; Οι έρευνες αποκαλύπτουν πως τελικά όχι… Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τους μύθους για τους αριστερόχειρες.
Περίπου ένας στους δέκα από εμάς είναι αριστερόχειρας. Το να είναι κάποιος αριστερόχειρας είναι δύσκολο, γιατί όλα έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με την πλειοψηφία των δεξιόχειρων. Ωστόσο, η νοοτροπία για τους αριστερόχειρες έχει αλλάξει.

 

Οι δεξιόχειρες δεν ζουν περισσότερο.

Η πιο πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι δεν είναι αλήθεια. Το προσδόκιμο όριο ζωής δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το αν είναι κάποιος αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας.

Οι αριστερόχειρες είναι εξυπνότεροι …

Αυτό δεν ισχύει. Ωστόσο, φαίνεται πως έχουν σαφές προβάδισμα σε ορισμένους τύπους νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, διαθέτουν καλύτερη αντίληψη του χώρου, την ικανότητα να επεξεργάζονται πολλαπλά κομμάτια των πληροφοριών και προσαρμοστικότητα σε διαφορετικούς τρόπους σκέψης.

Τα δίδυμα είναι αριστερόχειρες.

Στατιστικά, υπάρχουν περίπου διπλάσιες πιθανότητες τα δίδυμα να είναι αριστερόχειρες
Ακόμα και τα ζώα μπορεί να είναι αριστερόχειρες!

Οι αριστερόχειρες είναι περισσότερο απίθανο να εμφανίσουν ψυχικές παθήσεις.

Μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Γέιλ (Κέντρο Μελέτης Παιδιού) κατέληξε σε συμπέρασμα περί της σχέσης μεταξύ χεριού και σχιζοφρένειας. Η έρευνα έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, αλλά το μέγεθος του δείγματος ήταν μικρό, και άλλες, μεγαλύτερες ερευνητικές μελέτες δεν βρήκαν καμία συσχέτιση μεταξύ χεριού και ψυχικής υγείας.

 Πηγη