Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε σήμερα το πρωί στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και κυρίως στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά. Σταδιακά, ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τις βροχές να αποκτούν πολύ τοπικό χαρακτήρα στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Από αργά το βράδυ όμως βροχές θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ενώ παράλληλα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά με ισχυρά φαινόμενα, τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία νότιο με ίδιες εντάσεις, ωστόσο από αργά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση στα επίπεδα των 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.