Παλάβωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ με το διάγγελμα Μητσοτάκη…

 Γράφει ο Θάνος Οικονομόπουλος 

 

Έχουν καταγγείλει την κυβέρνηση για όσα έχει κάνει ή παραλείψει αλλά και για τα… ακριβώς αντίθετά τους! Στο αντιπολιτευτικό αδιέξοδο που μόνοι τους επέλεξαν να εγκλωβισθούν και να κλωθογυρίζουν, αυτοδιαψεύδονται και αυτοαναιρούνται με απίστευτη συχνότητα και ταχύτητα, λένε ψέματα, εκτίθενται αλλά δείχνουν να αυτοϊκανοποιούνται μακαρίως! Περί ΣΥΡΙΖΑ , φυσικά, ο λόγος.

Όπου έσκασαν από το κακό τους με το διάγγελμα Μητσοτάκη …

Τους χαλάει την σούπα- θέλουν και την πίτα ολάκερη, και τον σκύλο χορτάτο. Καταγγέλλουν την λήψη ή την άρση μέτρων, αλλά δεν κωλώνουν να καταγγείλουν και την μη λήψη ή άρση! Στο κοφίνι δεν χωρούν, στο καλάθι περισσεύουν. Εκπέμπουν, έτσι, μια εικόνα σύγχυσης και έλλειψης πολιτικού σχεδιασμού, αλλά δεν τους νοιάζει, εφ’ όσον με τέτοια καραγκιοζιλίκια αισθάνονται περιχαρείς μέσα στο κομματικό χωριό τους, που νομίζουν ότι είναι και ο… πραγματικός κόσμος στον οποίον ζει και κινείται η πραγματική κοινωνία!

Ακούσατε όλες αυτές τις φορτισμένες μέρες και νύχτες με τα ακατανόητα κορωνο-πάρτι στις πλατείες ΕΝΑΝ, έστω έναν για δείγμα, «επίσημο» του ΣΥΡΙΖΑ να στηλιτεύει δημόσια αυτήν την (ίσως και όχι εντελώς αθώα και ακηδεμόνευτη…) και να καλεί την «νεολαία» να μαζευτεί; Όχι φυσικά. Περιορίσθηκαν στο να… καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «απώλεια του ελέγχου!», ελπίζοντας ανομολόγητα να επέμβει η αστυνομία για να καταγγείλουν «νέα Νέα Σμύρνη» και αυταρχικό αστυνομικό κράτος!

Κατηγόρησαν τον πρωθυπουργό στην επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί… άργησε να εξαγγείλει την επαναλειτουργία της εστίασης (από 3 Μαΐου) σε εξωτερικούς χώρους και δεν το έκανε « πολύ νωρίτερα» όπως είχε προτείνει… μόλις προχθές ο κ. Τσίπρας! Και «καπάκι» τον μέμφονται γιατί… δεν ανακοίνωσε ότι τα «τραπεζάκια έξω» θα λειτουργήσουν σε 10 μέρες, και όχι… από χθες το βράδυ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσε τον Μητσοτάκη πριν μόλις τρείς μήνες ότι «μιλάει για σωτήριους εμβολιασμούς ενώ ακόμη δεν υπάρχουν εμβόλια!», το κόμμα που (πλην ελαχίστων μεμονωμένων περιπτώσεων στελεχών του) ουδέποτε συνέστησε επισήμως και δημοσίως στον κόσμο να πάει να εμβολιασθεί-απλώς ο κ. Τσίπρας όλο… χαμόγελα σχολίαζε στην τηλεόραση την αύξηση κρουσμάτων και νεκρών, βγήκε χθες να τον καταγγείλει επειδή… προανήγγειλε την έναρξη από την Μεγάλη Δευτέρα νέας γραμμής εμβολιασμού για τους συμπολίτες μας άνω των 30 ετών -προφανώς και απόλυτα λογικά για να χρησιμοποιηθούν εμβόλια της Astra-Zeneca που αποφεύγουν λόγω εμμονών και παραπληροφόρησης οι μεγαλύτερες ηλικίες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, κάνει πως δεν καταλαβαίνει (θεωρώ πολύ απίθανο όντως να μην καταλαβαίνει- αλλά πάλι στοίχημα δεν βάζω…) ότι σ’ αυτή την παγκόσμια ανασφάλεια που μας έριξε η πανδημία, τα δεδομένα αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη, με αποτέλεσμα αποφάσεις και μέτρα να πρέπει ν’ αλλάζουν και να αναθεωρούνται ανάλογα με τις εξελίξεις. Μόνο ένας ηλίθιος δεν αλλάζει άποψη και τακτική όταν οι συνθήκες αλλάζουν.

Φυσικά και έγιναν λάθη, σημειώθηκαν βιασύνες και εσφαλμένες εκτιμήσεις. Θα μπορούσαν ίσως να έχουν αποφευχθεί. Αλλά εξ ίσου θα μπορούσαν να είναι και πολύ περισσότερες- και με μεγαλύτερο κόστος. Βλέπουμε τι γίνεται και σε άλλες χώρες, με πολύ καλύτερες υποδομές και οικονομικές δυνατότητες. Αλλά η εικόνα μιας αντιπολίτευσης, και δη με κυβερνητική εμπειρία, να υπονομεύει με κάθε τρόπο και επί καθημερινής βάσεως μια εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι τραγική, αισχρή, ολέθρια. Και ο κόσμος, το καταλαβαίνει. Και όταν έρθει ο καιρός, όταν πάψει να τον σκιάζει ο τρόμος της πανδημίας, θα επιμερίσει ευθύνες. Θα επιβραβεύσει και θα καταδικάσει.

Ας μην βαυκαλίζονται εκεί στην Κουμουνδούρου, ότι η αδιέξοδη και ευτελής αντιπολίτευση που ασκούν θα τους ανταμείψει. Αν θέλουν, ας εξακολουθήσουν να ζουν στο κόσμο τους, τις αυταπάτες τους. Η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, καταλήγει με το… σουρεαλιστικό «όσα διαγγέλματα και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες πλέον του γυρνούν την πλάτη…»! Λίγες ώρες νωρίτερα, η τελευταία δημοσκόπηση έδειχνε την ΝΔ να προηγείται κατά… 14,2 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ (η εκλογική διαφορά τους ήταν 8,32%…), αλλά ο κ. Τσίπρας δεν σκοτίζεται να ασχολείται με τέτοιες… «λεπτομέρειες»!

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/palabosan-ston-syriza-me-diaggelma-mitsotaki