Το μήνυμα του CEO της Pfizer Α.Μπουρλά προς τους υπαλλήλους της εταιρείας για το φόνο του Τζ. Φλόιντ και την καταδικαστική ετυμηγορία στην δίκη του Ν. ΤζάβινΟ Α. Μπουρλάς, CEO της Pfizer, απευθύνεται με ένα γενναίο μήνυμα στους υπαλλήλους της εταιρείας, με αφορμή την καταδικαστική ετυμηγορία στην δίκη του Τζάβιν.

“Πρέπει να υπερασπιστούμε το #equity – ως εταιρεία και ως ανθρώπινα όντα – και να συνεχίσουμε να κάνουμε θαρραλέες συζητήσεις σχετικά με το φυλετικό ζήτημα.

Εδώ είναι το μήνυμα που έστειλα στους συναδέλφους της Pfizer με σκέψεις σχετικά με την καταδικαστική απόφαση.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Είναι αδύνατο να ακούσουμε την είδηση ότι ο Ντέρεκ Τσάββιν κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ χωρίς να σκεφτούμε όλα όσα οδήγησαν σε αυτήν τη στιγμή από τον περασμένο χρόνο. Στους σχεδόν 11 μήνες μετά το θάνατο του κ. Floyd, έχουμε δει ένα παγκόσμιο κίνημα που μπορεί να μιλήσει κατά του ρατσισμού, να καταπολεμήσει τη φυλετική αδικία και να προωθήσει έναν έντιμο και συχνά δύσκολο διάλογο για τις φυλετικές διακρίσεις, ώστε να μπορέσουμε να εργαστούμε για έναν κόσμο όπου όλοι είναι στο προσκήνιο, που όλων η φωνή ακούγεται και όλοι απολαμβάνουν φροντίδα.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που έκρινε ότι ο Ντέρεκ Τσάββιν ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ευελπιστούμε ότι έδωσε κάποια παρηγοριά στην οικογένειά του και χρησίμευσε σε εμάς τους υπόλοιπους ως υπενθύμιση ότι ακόμα έχουμε να κάνουμε δουλειά. Εδώ στη Pfizer πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε θαρραλέες συζητήσεις σχετικά με τον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, όχι μόνο με τους άλλους, αλλά με τους εαυτούς μας. Πρέπει να αναρωτηθούμε:

Πώς μπορώ να υποστηρίξω την διαφορετικότητα, τη δικαιοσύνη και τον μη αποκλεισμό ατόμων από την ομάδα, τόσο στην Pfizer όσο και στον κόσμο γύρω μου;

Υπάρχει συνειδητή ή ασυνείδητη προκατάληψη που με εμποδίζει να ζήσω σύμφωνα με τις αξίες της ισότητας της Pfizer;

O πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Τσάββιν (στη φωτ. δεξιά) κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μιννεάπολη.

Πού μπορούν τα λόγια και οι πράξεις μου να έχουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις κατά του ρατσισμού;

Επιτρέψτε μου να τελειώσω λέγοντας ότι καταλαβαίνω ότι η καταδικαστική απόφαση – παρόλο που ήταν ένα ενθαρρυντικό αποτέλεσμα στην ενίσχυση της απόδοσης ευθυνών – δεν είναι το τελικό στάδιο για την απόδοση δικαιοσύνης και ισότητας. Προκειμένου να σιγουρέψουμε ότι αυτή η έκβαση θα δώσει ώθηση προς τα εμπρός τόσο στην χώρα μας, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, εμείς στην Pfizer θα συνεχίσουμε να στηριζόμαστε στις αξίες μας, – ειδικότερα, στο θάρρος και την ισότητα – καθώς στεκόμαστε όλοι μαζί ως συνάδελφοι, με αλληλεγγύη, για να εργαστούμε για θετικές αλλαγές που θα έχουν διάρκεια.

 

Μπουρλάς, CEO, Pfizer

https://www.linkedin.com/posts/albert-bourla_reflections-on-yesterdays-verdict-activity-6790728404233662465-JAbU/?fbclid=IwAR3ceIIHWjwR5sa1SeMSbBheFGgN_3wOyOyr0bQpOLrjs_52ILE99lpOd_U

Για την απόδοση στα Ελληνικά: Δρ. Έμμυ Ρογκάκου

Η Δρ. Έμμυ Ρογκάκου είναι ερευνήτρια διεθνούς κύρους και τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην Επιγενετική και την Μοριακή Ιατρική. Είναι επίσης ιδρύτρια και διαχειρίστρια της EpigenFocus, μιας νεοφυούς εταιρείας στοn τομέα της Βιοτεχνολογίας της Υγείας.