«Δεν υπάρχει κράτος!»- αλλά… φευ, υπάρχουμε εμείς!

Γράφει ο Θάνος Οικονομόπουλος 

Δεν έχουμε σωσμό, βρε, με τα μυαλά που κουβαλάμε! Με το που ξεκαθάρισε, μετά από ένα… τσουβάλι «ευοίωνες εξαγγελίες» και ισάριθμες ανακλήσεις τους από «υπεύθυνα χείλη», πως ούτε αυτό το Πάσχα θα το περάσουμε στο χωριό, ξεχύθηκαν ήδη στις εθνικές οδούς και στα λιμάνια, κατά χιλιάδες, οι απόγονοι του… πολυμήχανου Οδυσσέα να προλάβουν την επιβολή αυστηρών μέτρων ελέγχου στα διόδια! Να αποδειχθούν… έξυπνοι!

Να εκμεταλλευθούν τους ελάχιστους ( και υποτυπώδεις…) ελέγχους που γίνονται όλους αυτούς τους μήνες της «καραντίνας», να ξεγελάσουν την αστυνομία, να κάνουν πράξη το όνειρο της… ηρωικής πασχαλινής εξόδου!

Δείτε τώρα το παλαβό και το οξύμωρο: οι… εξοδούχοι είναι, ως επί το πλείστον, άνθρωποι κάποιας ηλικίας. Από τους οποίους, τουλάχιστον το 40% (σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές), έχουν αρνηθεί να εμβολιασθούν, και από αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία επειδή… φοβούνται τις απειροελάχιστα ενδεχόμενες παρενέργειες των εμβολίων! Το ταξίδι στο χωριό, (αν τελικά το καταφέρουν-γιατί οι έλεγχοι ήδη είναι αυστηρότατοι) είναι πολλαπλασίως πιο επικίνδυνο, σύμφωνα με τις στατιστικές!

Και οι πιθανότητες να κολλήσουν οι ίδιοι τον κορωνοϊό (ιδίως όσοι σκοπεύουν να πάνε σε «κόκκινες» περιοχές) ή να τον μεταδώσουν αυτοί σε γερόντια γονείς και συγγενείς είναι εφιαλτικά μεγάλες. Κι’ όμως, αδιαφορούν παγερά, προκλητικά, εγκληματικά! Αυτοί, βρε αδερφέ, γουστάρουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Και ο Θεός βοηθός… Κι’ αν «μετά», τα κρούσματα ξανά-πολλαπλασιαστούν, τιγκάρουν οι ΜΕΘ και αυξηθούν οι νεκροί, κανένα απολύτως πρόβλημα: θα τα βάλουμε… με το κράτος που «δεν υπάρχει»!

Δείτε τώρα και το … παράπλευρο εντελώς παρανοϊκό: μια πολύ μεγάλη μερίδα των… παράνομων «ηρωικών εξοδούχων» της Λαμπρής, κάποιας ηλικίας οι περισσότεροι είπαμε, ως… κάτοικοι της πόλης, αγανακτούν, εξανίστανται, διαμαρτύρονται, καλούν την αστυνομία (που στα διόδια θέλουν να κοροϊδέψουν!) και πετάνε… μπουγέλα από τα αστικά μπαλκόνια τους, στους… «άμυαλους νέους» που παραβιάζουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας, μαζεύονται κάθε βράδυ στις πλατείες, χορεύουν, πίνουν και μεθούν υπό τους ήχους μουσικής στην διαπασών, μεταδίδουν ανεξέλεγκτα αυτόν τον διαολεμένο Covid-19!

Ότι, δηλαδή, επιχειρούν να κάνουν «στην ψύχρα» οι ίδιοι, οι… υποτιθέμενοι «ώριμοι., μυαλωμένοι», το καταγγέλλουν και το στιγματίζουν όταν το κάνουν οι νέοι! Που κάποιοι είναι παιδιά τους, και πιθανότατα θα τα πιέσουν να… στο σκάσουν το Πάσχα στο χωριό! Τρέχα βγάλε άκρη με τους θεοπάλαβους, θεομπαίχτες, εξυπνάκηδες, ωχαδερφιστές Έλληνες, που μπορεί να μην αποτελούν την πλειοψηφία (θέλω να ελπίζω) της κοινωνίας, αλλά την «σταμπάρουν», την χαρακτηρίζουν, την εξευτελίζουν, και… την αγανακτούν!

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον, πραγματικά, να δω τις επόμενες μέρες πόσοι από τους νέους 30άρηδες που αποκτούν δικαίωμα και ελεύθερη πρόσβαση στον εμβολιασμό, θα σπεύσουν να συμμορφωθούν και δεν ακολουθήσουν την τακτική των «γέρων» που σε ποσοστό περί το 60% «φοβούνται» τις παρενέργειες. Αυτοί που περιφρονούν τον κίνδυνο να μεταδώσουν, σε ποσοστό 15-40%, τον ιό στα κορωνοπάρτι στις πλατείες, θα σκιαχτούν μπροστά στην πιθανότητα …0,00002% μια ελεγχόμενης παρενέργειας, και δεν θα εμβολιαστούν ;

Σκέφτομαι πως, τελικά, η μόνη λύση που απομένει (μιας και τα εμβόλια είναι τζάμπα και δεν μπορεί να επαναληφθεί το κόλπο του Καποδίστρια με τις πατάτες, που τις… άπλωσε σε σωρούς αφύλακτες στους δρόμους και… απαγόρευσε να τις παίρνει ο κόσμος, με αποτέλεσμα σε μια νύκτα να κλαπούν όλες και να τις μαγειρέψει οι δύσπιστος λαός!) είναι ή να επιτραπεί η κάθε είδους μετακίνηση και δραστηριότητα ΜΟΝΟ με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού (έστω της πρώτης δόσης), η τουλάχιστον να ανακοινωθεί ότι με κάθε εμβόλιο, η πολιτεία θα δίνει δώρο και μια… πίτσα, κατά το εμπνευσμένο σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη!

Γιατί, τελικά, φαίνεται πώς τέτοιος λαός δείχνουμε να είμαστε οι Έλληνες, ο… «εξυπνότερος λαός του κόσμου»! όπως βαυκαλιζόμαστε…

iefimerida.gr