Home Ανυπερθετως Η ανενδοίαστη άγνοια της Υπογονιμότητας!

Η ανενδοίαστη άγνοια της Υπογονιμότητας!

Η ανενδοίαστη άγνοια της Υπογονιμότητας!
Της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη
Σαφώς πολιτική χροιά και μάλιστα επίθεση ιδιαίτερα εναντίον της Εκκλησίας είχε ο σάλος που ξέπασε κατά του Συνεδρίου για την Γονιμότητα το οποίο είχε προγραμματισθεί να γίνει στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου υπό τη διοργάνωση μεγάλων προσωπικοτήτων της Μαιευτικής και της Ευγονικής. Οργανωτές του εν λόγω συνεδρίου ήταν οι δόκιμοι καθηγητές πανεπιστημίου K. ΖηκόπουλοςΚαθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,Ν. Νικολέττος,Καθηγητής Μαιευτικής-ΓυναικολογίαςΠανεπιστημίου Θράκης,Κ. Νταφόπουλος, Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κ. Πάντος, Δρ Γυναικολόγος, επιστημ. Δ/ντης ιδ. Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών ΑΕ & Γεν. Γραμματέας ΕΕΑΙ Αμαρτωλό, σεξιστικό και απαράδεκτο χαρακτηρίσθηκε απο τους φορείς των κοινωνικών μέσων το βίντεο που προβλήθηκε για να προωθήσει το Συνέδριο Γονιμότητας και το οποίο κατά τους ερμηνευτές του έδειχνε τη γυναίκα να ευθύνεται για την υπογεννητικότητα (ελεύθερη ερμηνεία του κάθε δήθεν)
Η πρωταγωνίστρια του βίντεο ασχολήθηκε με την εκπαίδευση και την καριέρα της, αναβάλλοντας το σημαντικότερο πράγμα για το οποίο προορίζεται, την μητρότητα. Ξαφνικά ξυπνά μπροστά από μία τούρτα γενεθλίων με τα κεράκια να δείχνουν το τρομακτικό νούμερο 41. Μπροστά από αυτήν την «τούρτα στέκεται η γυναίκα του σποτ, η οποία ακούει την φωνή της αλήθειας να λέει: «Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα». «Τι έχω κάνει λάθος;» ρωτάει τρομαγμένη η πρωταγωνίστρια; «Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες» απαντά η φωνή.
Αμέσως μετά τις κραυγές από τα κοινωνικά μέσα στις οποίες ακούσθηκαν οι γνωστοί άγνωστοι του διαδικτύου, η πρόεδρος της Δημοκρατίας φρόντισε να αποσύρει την αιγίδα της. Και ακολούθησε ο φαιδρός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος που ανακοίνωσε στο τουίτερ πως το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο και ότι η ΕΡΤ (παρότι το ΕΣΡ είχε εγκρίνει το διαφημιστικό σποτ) και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας, που πρόκειται να γίνει στα Ιωάννινα, 2 με 4 Ιουλίου, όπως έγραψε.
Το ντόμινο των ακυρώσεων έφερε στο προσκήνιο την ξεχασμένη αοιδό Καίτη Γαρμπή η οποία με σοφιστικέ γραφίδα ανέφερε πάλι στα κοινωνικά μέσα τα εξής, γελοιοποιώντας τον εαυτό της και τις ακυρώσεις της πολιτειακής αρχηγού καθώς και του διορισμένου υφυπουργού.
Γράφει λοιπόν η Καιτούλα: «Πριν από μερικές εβδομάδες μου ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί», έγραψε στο μήνυμά της.
Αυτά συνέβησαν με αφορμή το διαφημιστικό σποτ, το οποίο όπως λέει η εμπνεύστρια και κειμενογράφος του Κία Παπαδόπούλου, δεν ήθελε να θίξει τη γυναίκα ως φύλο αλλά περιέγραψε αυτά που η ίδια αισθάνεται ως ώριμη γυναίκα στην ηλικία των 41 που δυσκολεύεται να τεκνοποιήσει κι ενώ τα έχει όλα, σπουδές, καριέρα, κοινωνική καταξίωση, άντρα και σκύλο, της λείπει η πεμπτουσία της ζωής που είναι τα παιδιά. Και με δραματικό τόνο απλά διαμήνυσε στις άλλες γυναίκες την ανάγκη να ελέξγουν τα επιστημονικά δεδομένα της γονιμότητας και της υπογονιμότητας, που θα τα παρουσίαζαν στο συνέδριο οι εκλεκτοί ειδήμονες. Ωστόσο, ο σάλος με αφορμή το σποτάκι ξέσπασε επειδή οι διάφοροι δοκισήσοφοι δεν ήθελαν να συμμετάσχει η Εκκλησία με το λόγο της μέσω του Πατριάρχη κ. Βαρολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου και άλλων ιεραρχών στο συνέδριο για τη γονιμότητα .
Διότι αναρρωτιούνται οι άνθρωποι τι ρόλο παίζει η Εκκλησία και γιατί να έχει λόγο στην υπογεννητικότητα της Ελλάδας. Ε! λοιπόν η εκκλησία όπως και η πολιτεία όντως δεν έχουν ρόλο στον Υπογονιμότητα ή τη Γονιμότητα (που είναι ατομικό δικαίωμα ή πρόβλημα αντίστοιχα) , αλλά ως θεσμοί έχουν λόγο στην υπογεννητικότητα της χώρας.
Η μεν πολιτεία έχει ρόλο πρακτικό (δημιουργία κινήτρων για την αύξηση των γεννήσεων ) η δε Εκκλησία έχει ρόλο θεωρητικό καθότι πρεσβεύει την ανάγκη της διαιώνισης του ανθρώπινου γένους. Κατά τα άλλα, οι ειδήμονες των κοινωνικών μέσων που τα ξέρουν όλα, αλλά και δημοσιογράφοι διάφοροι δεν έχουν ακόμη ξεχωρίσει στα κείμενα που διαβάζω τη διαφορά της υπογονιμότητας με την υπογεννητικότητα και τα μπερδεύουν όλα σε ένα αχταρμά διδακτισμού.
Καλό θα είναι να μπει ως κεφάλαιο στο μάθημα της βιολογίας
Η ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ποιά είναι τα αίτια (βιολογικά, κοινωνικά κλπ) για να γνωρίζει τους κινδύνους η έφηβη και ο έφηβος με πορεία προς το μέλλον. Η γυναίκα μπορεί να θέλει ή να μην θέλει να κάνει παιδιά (δικαίωμά της είναι) αλλά αν θέλει να τεκνοποιήσει καλό θα είναι να γνωρίζει από νεαρής ηλικίας ποιοί κίνδυνοι παραμονεύουν για το σώμα της! Το σώμα κορίτσια είναι δικό μας, είναι ιερό και κανένας δεν το ορίζει κανείς παρά εμείς και η πλήρης γνώση του!