Γενεύη: η επιστροφή των πρέσβεων ένα πρώτο βήμα εκ μέρους των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας
Να επιστρέψουν οι πρέσβεις σε Μόσχα και Ουάσινγκτον συμφώνησαν Πούτιν και Μπάιντεν, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στη συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποίησε, σήμερα (16/06), με τον Αμερικανικό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν, στη Γενεύη.
Όπως σημείωσε, συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για όλα τα διπλωματικά ζητήματα, στο προσεχές μέλλον.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε ο Πούτιν, οι ηγέτες συμφώνησαν οι πρέσβεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ να επιστρέψουν σύντομα στην Ουάσινγκτον και στη Μόσχα, αντίστοιχα.
«Σε ό,τι αφορά την επιστροφή των πρέσβεων στους τόπους εργασίας τους, την επιστροφή του Αμερικανού πρέσβη στη Μόσχα και του πρέσβη μας στην Ουάσινγκτον, συμφωνήσαμε ότι αυτό το ζήτημα έχει επιλυθεί, θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, ενώ όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα -σήμερα ή αύριο- είναι ένα καθαρά τεχνικό θέμα. Συμφωνήσαμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ θα διεξάγουν διαβουλεύσεις για όλο το εύρος των ζητημάτων της διπλωματικής συνεργασίας» ανέφερε ο Πούτιν.