Κόκκινο σε βαθύ γαλάζιο/ Το βιβλίο της Φάνης Ματσινοπούλου/
 εκδόσεις 24Γράμματα
Η συγγραφέας Φανή Ματσινοπούλου και οι εκδόσεις 24Γράμματα επιχειρούν να κατακτήσουν το αναγνωστικό κοινό – και το κάνουν με επιτυχία – μέσα από τις ξεχωριστές ιστορίες που συνέθεσε η δημιουργός στο βιβλίο της “Κόκκινο σε βαθύ γαλάζιο”, πατώντας ενδεχομένως σε προσωπικά βιώματα, σε εμπειρίες της μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, σε ιστορίες που άκουσε ή σε τελευταία ανάλυση φαντάστηκε.
Οπως δήλωσε η συγγραφέας στο www.artpointview.gr  και στη δημοσιογράφο Ρίτσα Μασούρα “κοινός παρονομαστής είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο κάθε ήρωας τις “ευκαιρίες”, τα γεγονότα ή τις ανατροπές της ζωής. Κάποιοι με δύναμη, πείσμα, θάρρος και επαναστικότητα. Κάποιοι, πιο αδύναμοι, λιγότερο τολμηροί, ζητούν την κατανόηση και την επιείκειά μας”
 Τα κεφάλαια 
Το βραβείο
Αυστηρή εντολή
Απόψε την πατήσαμε!
Ο ευεργέτης
Θα με βρεις μπροστά σου!
Αμέρικαν μπαρ
Ο γάμος
Κόκκινο σε βαθύ γαλάζιο
“Να τρέξει, να τρέξει! Μα τι ήταν αυτό που έπαθε πάλι; Αχ, Θεέ μου, πώς θα προλάβει; Πώς θα προλάβει, έτσι όπως τα κατάφερε; Ήταν ανάγκη να του συμβεί αυτό σήμερα; Να τρέξει, να τρέξει! Αυτό το κορίτσι τα φταίει όλα. Αυτή, που χάλασε τον κόσμο. Η Μαργαρίτα! Που να τη μαδήσει φύλλο φύλλο, για να δει αν έχει μια στάλα μυαλό μέσα στο κεφάλι της! Που κάνει συνέχεια την έξυπνη. Γιατί νομίζει πως τα ξέρει όλα. Και τώρα αυτός τρέχει και δεν φτάνει εξαιτίας της. Αλλά έλα, που είχε την ανάγκη της!”.
Ο γιος του Λαέρτη πρέπει να διανύσει μια μεγάλη απόσταση τρέχοντος, κυνηγώντας το όνειρό του να γίνει μεγάλος συγγραφέας.
Θα καταφέρει ο άντρας της Μαρίνας και πατέρας του Άγγελου να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της γυναίκας και του παιδιού του; Θα τηρήσει την υπόσχεση ζωής που έδωσε στον εαυτό του;
Κάποιο μυστήριο κρύβεται πίσω από την αψυχολόγητη συμπεριφορά της Ούρσουλας εκείνη την ημέρα. Ποια είναι η αιτία που την ώθησε να παραβεί τους κανόνες και τις εντολές;
Αν κάποιοι θεωρούν ότι η λογοτεχνία είναι μία απόδραση από την καθημερινότητα, αυτή η συλλογή διηγημάτων έρχεται να υποστηρίξει το ακριβώς αντίθετο. Οι ήρωές της υπερασπίζονται την καθημερινότητά τους, προκαλώντας τα ασήμαντα, δίνοντάς τους αξία και μετατρέποντάς τα σε σημαντικά. Άνθρωποι που ανακαλύπτουν αλήθειες, που ανατρέπουν τη βεβαιότητα και τη σιγουριά που αισθάνονται, νομίζοντας ότι γνωρίζουν και ελέγχουν τη ζωή τους· και άλλοι αδύναμοι και λιγότερο τολμηροί που ζητούν ένα βλέμμα τρυφερότητας και κατανόησης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
ΦΑΝΗ ΜΑΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η Φανή Ματσινοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στην Κυψέλη του Select, της Quinta και του Paesano. Η αγάπη της για τα βιβλία άρχισε στα εννέα της χρόνια, όταν εξερευνούσε τον μαγικό κόσμο της βιβλιοθήκης του πατέρα της. Όταν αυτός την ανακάλυψε, την πήρε από το χέρι και την ταξίδεψε στον απέραντο κόσμο της λογοτεχνίας.
Φοίτησε στο Κλασικό Λύκειο Αναβρύτων και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα διήγηματά της δημοσιεύονται κατά καιρούς σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες∙ κάποια από αυτά έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Ασχολείται, επίσης, με μεταφράσεις από τη γαλλική και αγγλική γλώσσα την επιμέλεια/διόρθωση κειμένων, την οργάνωση λογοτεχνικών και νομικών αρχείων.
Αυτή είναι η πρώτη της συλλογή διηγημάτων.
e-mail: fannymats@yahoo.gr