Βιωματικό ταξίδι της`Εφης Αγραφιώτη στο “Fiumara d’Arte”και στη Μεσσίνα.
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την πόλη Μεσσίνα, στη Σικελία, και από το υπαίθριο πάρκο – μουσείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί έργα καλλιτεχνών κατά μήκος του αρχαίου ποταμού Τούσα
“Ένα πάρκο όπου η Τέχνη είναι ενσωματωμένη στη φύση. Προσελκύει πολλούς ταξιδιώτες και παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον που θα το ονόμαζα βιωματικό. To αποκαλούν museo a cielo aperto, για να γίνεται πιο σαφές το περιεχόμενο του.
Το Fiumara di Tusa είναι η κοίτη ενός αρχαίου ποταμού που κάποτε έρεε σε διαδρομή 20 χλμ αλλά τώρα πια μόνο το χειμώνα κατεβάζει νερό στο πετρώδες τοπίο. Ανεβαίνοντας ψηλά μας προσφέρει εξαιρετική θέα ανάμεσα στα μεγάλα βουνά και τη θάλασσα στο βάθος.
Η ιδέα του “Fiumara d’Arte” γεννήθηκε το 1982 όταν ο συλλέκτης έργων Τέχνης Antonio Presti, αποφάσισε να αφιερώσει ένα μνημείο στη μνήμη του πατέρα του και με τον καιρό φαντάστηκε στο χώρο ένα πάρκο γλυπτικής που συνδυάζει τη σύγχρονη έκφραση με την τραχιά ομορφιά του τοπίου”
“Λίγες φωτογραφίες της Μεσσήνης μεταξύ αυτών το αστρονομικό της ρολόι, τον φαρο της, το μουσείο της πόλης, την Galleria Vittorio Emanuele III
και πολλές από το ιδιαίτερο Fiunara d’Arte “

Το μέλλον δεν είναι καθιστικό ταξίδι. Oι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν, σε βαθύτερο συναισθηματικό και πιο προσωπικό επίπεδο.

Το βιωματικό ταξίδι -που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος- είναι μια μορφή τουρισμού στην οποία οι άνθρωποι επικεντρώνονται στην εμπειρία μιας χώρας, μιας πόλης ή ενός ιδιαίτερου τόπου συνδέοντας την ιστορία, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της.