Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος είχε νωρίτερα απολογηθεί στην ανακρίτρια για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από καταγγελίες συναδέλφων του εις βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες εις βάρος του Π. Φιλιππίδη στηρίχθηκαν σε καταγγελίες γυναικών συναδέλφων του, που υποστήριξαν και ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ότι δέχθηκαν σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον ηθοποιό σε χρόνους που τα αδικήματα τα οποία του καταλογίζονται δεν έχουν παραγραφεί.

Οι καταγγελίες εναντίον του ελέγχθηκαν από τον εισαγγελέα Κων. Σπυρόπουλο, που έχει αναλάβει το πακέτο των σεξουαλικών κακοποιήσεων, ο οποίος εξέτασε τη βασιμότητά τους, πήρε καταθέσεις από τα θύματα και ζήτησε εξηγήσεις από τον Π. Φιλιππίδη.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία και αποφασίστηκε η προφυλάκιση του

 

 

Τι προηγήθηκε

Βαριά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δύο απόπειρες βιασμού και ένα βιασμό ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του δημοφιλούς ηθοποιού και σκηνοθέτη Πέτρου Φιλιππίδη, μετά από καταγγελίες σε βάρος του που ελέγχθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές.

Οι κατηγορίες σε βάρος του στηρίχθηκαν σε καταγγελίες γυναικών συναδέλφων του που υποστήριξαν ότι δέχθηκαν σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον δημοφιλή ηθοποιό σε χρόνους που τα αδικήματα που του καταλογίζονται δεν έχουν παραγραφεί.

Οι καταγγελίες ελέγχθηκαν από την Εισαγγελία, την έρευνα διενήργησε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος που έχει αναλάβει το πακέτο των καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις, εξέτασε τη βασιμότητα των καταγγελομένων, πήρε καταθέσεις από τα θύματα και εξηγήσεις από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος γραπτώς και μέσω του συνηγόρου του αρνήθηκε τα καταγγελόμενα.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη θα ακολουθήσει στάδιο ανάκρισης, όπου ο πασίγνωστος ηθοποιός θα κληθεί σε απολογία  και μετά το πέρας της θα κριθεί αν θα μείνει εκτός η αν θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η περίπτωση του Πέτρου Φιλιππίδη είναι η δεύτερη σοβαρότερη μετά από εκείνη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμούς νεαρών και κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης.