«Women TechEU» από την Ε.Ε. για τις Γυναίκες στην πρώτη γραμμή της υπερπροηγμένης Τεχνολογίας

Την πρωτοβουλία «Women TechEU», εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένα νέο πρόγραμμα της Ε.Ε. που στηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις υπερπροηγμένης Τεχνολογίας που διοικούνται από Γυναίκες και παρέχει βοήθεια ώστε οι εν λόγω επιχειρήσεις να πρωταγωνιστήσουν στον τομέα της υπερπροηγμένης Τεχνολογίας του αύριο.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει χρηματοδοτική στήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις που διοικούνται από Γυναίκες με επιχορηγήσεις ύψους 75.000 ευρώ και καθοδήγηση και πλαισίωση υψηλής ποιότητας μέσω του προγράμματος του ΕΣΚ για τη γυναικεία ηγεσία (Women Leadership Programme).

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Μέσω της πρωτοβουλίας Women TechEU, θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των νεοφυών επιχειρήσεων που διοικούνται από Γυναίκες και να δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκό οικοσύστημα υπερπροηγμένης Τεχνολογίας με περισσότερη δικαιοσύνη και ευημερία.

Πιστεύουμε ότι η σημερινή στήριξη σε Γυναίκες στον τομέα της υπερπροηγμένης Τεχνολογίας θα αυξήσει τις πιθανότητές τους για επιτυχία και θα τονώσει το συνολικό ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας, ελκύοντας περισσότερα γυναικεία ταλέντα.»

Έως 50 ελπιδοφόρες νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της υπερπροηγμένης Τεχνολογίας από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και τις συνδεδεμένες χώρες θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πρώτης πιλοτικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων της πρωτοβουλίας Women TechEU, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10/11/2021.