Διακοπές στο νησί Ωγυγία παρέα με την Καλυψώ!

Στην ελληνική μυθολογία η Καλυψώ ήταν Νύμφη, κόρη του Άτλαντα και της Πλειόνης ή του θεού Ηλίου και της Περσηίδας. Ζούσε στη νήσο Ωγυγία, που οι αρχαίοι συγγραφείς τοποθετούν στη δυτική Μεσόγειο και που πλέον θεωρούμε ότι είναι οι Λειψοί. Κατά τη μυθολογία, η Καλυψώ, η οποία τρεφόταν με αμβροσία και έπινε νέκταρ, είχε τη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους αθάνατους.

Η αλήθεια είναι πως οι Λειψοί δεν πήραν ποτέ το μερίδιο στην πίτα του τουρισμού που τους αναλογούσε, μιας και παρέμειναν για πολλά χρόνια είτε άγνωστοι στον ευρύ τουρισμό, είτε μέρος το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των επιλογών για μονοήμερες αποδράσεις όσων επισκέπτονταν τα γύρω διασημότερα νησιά.

Όλα αυτά, όμως, -ευτυχώς!- ανήκουν στο παρελθόν.

Οι γραφικοί Λειψοί που ενδείκνυνται για μαγευτικές, ήρεμες και διαφορετικές διακοπές, φέτος κάνουν δυνατό comeback καταφέρνοντας να παραμείνουν covid-free, αλλά και να έχουν πληρότητα έως και 100% στα καταλύματα για τον Αύγουστο.

Οι Λειψοί είναι ένα μαγευτικό μέρος, κρυμμένο κάτω από τον καυτό ήλιο των Δωδεκανήσων και αποτελούν καταπληκτική επιλογή για όσους αποζητούν κάτι διαφορετικό για το φετινό καλοκαίρι. Ηρεμία, γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, μια Χώρα βγαλμένη από παραμύθι και δαντελωτές, πανέμορφες παραλίες για κάθε γούστο. Το μεγαλύτερο ατού των Λειψών, όμως, είναι οι χαμογελαστοί και φιλόξενοι άνθρωποί του. Οι ντόπιοι θα σε υποδεχτούν σαν να είσαι το παιδί τους και όχι σαν «πελάτη» και θα σε κάνουν αμέσως να νιώσεις πως βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

Κολυμπάμε σε….

Οι περισσότερες παραλίες στο νησί είναι ανοργάνωτες και δεν διαθέτουν φυσική σκιά, οπότε φρόντισε να έχεις μαζί σου ομπρέλα. Η απάνεμη Κατσαδιά με τα ρηχά, κρυστάλλινα και παγωμένα νερά είναι η πιο δημοφιλής του νησιού καθώς διαθέτει ένα ταβερνάκι που θα σε κρατήσει εκεί ως το βράδυ, αλλά και μεγάλα δέντρα που κάνουν το τοπίο εξωτικό.

Ο Κάμπος είναι μια στενόμακρη ακτή με νερά που είναι διάφανα, ενώ το Τουρκόμνημα είναι ένας μικρός απομονωμένος όρμος που είναι ό,τι πρέπει για ρομάντζο και καλοκαιρινούς έρωτες.

Ο Πλατύς Γυαλός με την γραφική ταβερνούλα είναι εξαιρετική επιλογή για οικογενειακές εξορμήσεις, ενώ η Λιεντού με τα αλμυρίκια και τα καταπράσινα νερά είναι εκεί για τις μέρες των μελετεμιών.

Από το λιμανάκι των Λειψών αναχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα καϊκάκια, με προορισμό τα γύρω ακατοίκητα νησιά για εξερεύνηση και πολλές βουτιές. Θα έχεις χάσει σημαντική εμπειρία αν δεν το συμπεριλάβεις στις διακοπές σου, μιας και η διαδρομή είναι απίστευτη και η ομορφιά που θα συναντήσεις δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Η ομορφιά των Δωδεκανήσων είναι κρυμμένη καλά για τους περισσότερους από εμάς, όμως σιγά σιγά και αυτά τα νησάκια, γιγαντώνουν τη φήμη τους και παίρνουν τη θέση που τους αναλογεί.

Τοπία πανέμορφα, παραλίες εκπληκτικές, τιμές πολύ χαμηλότερες από εκείνες που συναντάς στις Κυκλάδες και μια καθημερινότητα που θαρρείς πως σου κάνει ταξίδι στο χρόνο και στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες.

Η χρονιά ανήκει στους Λειψούς και αυτό είναι κάτι που θα βλέπουμε και τα επόμενα χρόνια.

 

 πηγη Εθνος