Project: Παγκόσμιος Εμβολιασμός

Video.Vice.com/global vaccination

Από τις αρχές του 2020, η πανδημία έχει αλλάξει τη ζωή του παγκόσμιου πληθυσμού. Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει την πιο επικίνδυνη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της, καθώς απειλείται η «ζωή» και όσα γνωρίζουμε, εξαιτίας της νόσου COVID-19. Έρευνες δείχνουν πως μόνη λύση είναι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ανακαλύφθηκε και παράχθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας. Tο τελευταίο δε χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την εξέλιξη του ιού, λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Την ίδια ώρα, τα διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορονοϊου έχουν διανεμηθεί κυρίως σε πλούσιες χώρες, όπου πάνω από το 50% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση, ενώ στις φτωχότερες χώρες είναι εμβολιασμένο λιγότερο από το 1% του πληθυσμού τους.

Το VICE επικοινώνησε με Έλληνες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μας περιέγραψαν πώς αντιμετωπίζουν οι χώρες στις οποίες βρίσκονται την πανδημία και πώς λειτουργεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα εκεί. Παράλληλα, μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις τους για τον εμβολιασμό αλλά και ποιες είναι οι εξελίξεις στη χώρα τους σε σχέση με την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης «Δέλτα».

Παραγωγή: Νιόβη Αναζίκου
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου
Γραφικά: Λυδία Αμπαστάδο
Μετάφραση: Αιμιλία Χονδρογιάννη

https://video.vice.com/gr/video/project-global-vaccination/60ec28044b142d1e0e376814?jwsource=cl