ΗΠΑ: Η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ πλήττει τα παιδιά. Μεγάλη ανησυχία στις υγειονονικές αρχές

Oι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι λένε ότι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από την παραλλαγή ΔΕΛΤΑ είναι να εμβολιαστούμε.

Αυτό ομως , προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι εφικτό για τα 48 εκ. παιδιών κάτω των 12 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες, παιδιά τα οποία βρίσκονται πλέον αντιμέτωπα με την παραλλαγή ΔΕΛΤΑ του ιού. Το γεγονός ότι νέος ιός είναι κατά πολύ περισσότερο μεταδοτικός από τον αρχικό, έως και 50 φορές, θέτει σε κίνδυνο πλέον και τα παιδιά.Σε ορισμένες χώρες ήδη το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών κάτω των 12 ετών είναι πλέον αντικείμενο σοβαρής συζήτησης μεταξύ των ειδικών. Το ερώτημα είναι αν οι κυβερνήσεις θα το λάβουν σοβαρά υπόψιν κι αν οι γονείς των παιδιών θα συναινέσουν στο εμβολιασμό.

Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι 1.902 παιδιά στις ΗΠΑ νοσηλεύονται με COVID-19 από το Σάββατο, σημειώνοντας ρεκόρ, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται λόγω της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα.

Η εξάπλωση είναι πιο έντονη μεταξύ του μη εμβολιασμένου τμήματος του πληθυσμού, επιβαρύνοντας τα νοσοκομεία στο νότιο τμήμα της χώρας.

Επί του παρόντος, παιδιά κάτω των 12 ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν στις ΗΠΑ.

Τα παιδιά αποτελούν το 2,4% των σημερινών νοσηλειών.

Η πολιτεία της Φλόριντα αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο των νοσηλειών της χώρας, με περίπου 16.100 ασθενείς από το Σάββατο.