Για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού κατηγορείται ο Μπομπ Ντίλαν.

Η υπόθεση μας πηγαίνει πίσω στο 1965 και σήμερα η ενάγουσα είναι 68 ετών.

Για σεξουαλική επίθεση σε 12χρονο κορίτσι στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Chelsea το 1965, κατηγορείται ο θρυλικό τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν, σύμφωνα με νέα μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του.

Ο διάσημος τραγουδιστής φέρεται να εκμεταλλεύτηκε τη θέση του, να κέρδισε την εμπιστοσύνη και να απέκτησε τον έλεγχο στο κορίτσι «ως μέρος του σχεδίου του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση», σύμφωνα με τα έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν, στα οποία ο ενάγων προσδιορίζεται μόνο με τα αρχικά «JC», αναφέρει το Page Six.

Δημιούργησε μια «συναισθηματική» σχέση μαζί της για να μειώσει τις αναστολές της – Της έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ
«Ο Μπομπ Ντίλαν, σε διάστημα έξι εβδομάδων μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 1965, έγινε φίλος και δημιούργησε μια συναισθηματική σχέση με τον ενάγοντα» αναφέρουν τα έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν αργά την Παρασκευή για λογαριασμό της JC, μιας 68χρονης πλέον γυναίκας στο Γκρίνουιτς.

Η αγωγή αναφέρει πως ο Μπομπ Ντίλαν – του οποίου το όνομα είναι Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν -δημιούργησε μια «σύνδεση» με την JC για να «μειώσει τις αναστολές της με στόχο τη σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που έκανε, σε συνδυασμό με την παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλών σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα». Η υποτιθέμενη κατάχρηση από τον 81χρονο πλέον τραγουδιστή και τραγουδοποιό συνέβη πολλές φορές και μερικά από τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν στο φημισμένο Chelsea Hotel, ισχυρίζεται η μήνυση.

Η JC λέει ότι τα συναισθηματικά αποτελέσματα της φερόμενης κακοποίησης ήταν μακροχρόνια και πως έπρεπε να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη γι’ αυτά, σύμφωνα με τα έγγραφα. Οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης στην JC περιλάμβαναν κατάθλιψη, ταπείνωση και άγχος που έχουν «μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και τις έχουν προκαλέσει δυσκολίες στην καθημερινότητά της». Η ενάγουσα υπέβαλε καταγγελίες για επίθεση, βία, ψευδή φυλάκιση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας εναντίον του Μπομπ Ντίλαν. Ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση και δίκη ενόρκων.