Η διάσημη Λάνα Τάρνερ και το πολύκροτο έγκλημα του Χόλυγουντ

Το 1958 η Λάνα Τέρνερ ήταν ήδη μια από τις πιο διάσημες γυναίκες στον πλανήτη, μια καλλονή που είχε φτάσει στο απόγειο της δόξας της ως ηθοποιός, είχε μόλις αποχωρήσει δυναμικά από το στούντιο της MGM και προχωρούσε στο δεύτερο μέρος της καριέρας της που θα την οδηγούσε στο «Imitation of Life» του Ντάγκλας Σερκ.

Ζούσε στο πανέμορφο σπίτι της στο Μπελ Ερ, μαζί με τη 14χρονη κόρη της, τη Σέριλ Κρέιν, που είχε αποκτήσει με τον δεύτερο από τους πέντε συζύγους της, τον ηθοποιό και εστιάτορα Στιβ Κρέιν. Μαμά και κόρη ήταν αγαπημένες, όλα τ’ άλλα ήταν σκοτεινά.

Ηταν η περίοδος που η Λάνα Τέρνερ είχε ως σύντροφο τον Τζόνι Στομπανάτο, έναν αληθινό goodfella, τον μπράβο του μαφιόζου Μίκι Κόεν. Ο Στομπανάτο ήταν – καμία έκπληξη – ένας βίαιος άνδρας: στην Ιστορία έχει περάσει το περιστατικό όπου, κτητικός και εγκληματικά ζηλιάρης, συνοδεύοντας τη Λάνα Τέρνερ στην Αγγλία για τα γυρίσματα του «Another Time, Another Place», τράβηξε όπλο και στόχευσε στον συμπρωταγωνιστή της, Σον Κόνερι. Ο Κόνερι, ήδη… Τζέιμς Μποντ πριν τον υποδυθεί στην οθόνη, αφόπλισε τον Στομπανάτο και η Σκότλαντ Γιαρντ απέλασε τον γκάνγκστερ από τη χώρα.

λάνα τέρνερ 607

Εξίσου βίαιος ήταν ο Στομπανάτο και στο σπίτι, κακοποιώντας τακτικά τη Λάνα Τέρνερ, σ’ ένα από τα κοινά μυστικά του Χόλιγουντ της εποχής.

Στις 4 Απριλίου του 1958, η 14χρονη Σέριλ Κρέιν, παρούσα σ’ έναν τσακωμό της μητέρας της με τον εραστή της, όπου εκείνος απειλούσε ότι θα της χαράξει το πρόσωπο, ανέλαβε δράση. Πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, επιτέθηκε στον Στομπανάτο και τον σκότωσε. Η Σέριλ δικάστηκε και η πράξη της κρίθηκε «δικαιολογημένη», καθώς υπερασπιζόταν τη μητέρα της που βρισκόταν σε μοιραίο κίνδυνο. Τοποθετήθηκε στο αναμορφωτήριο θηλέων Ελ Ρετίρο, απ’ όπου απέδρασε δύο φορές, για να τεθεί ξανά υπό την προστασία της μητέρας της. Η Λάνα Τέρνερ την εισήγαγε σε μια ψυχιατρική κλινική στο Χάρτφορντ και μετά τη θεραπεία της, μαμά και κόρη έζησαν ξανά μαζί.