Νίκη Σαλπαδήμου/Μην ανησυχείς, μαμά, μεγάλωσα πια

 Το νέο μυθιστόρημα των εκδ΄. Αγγελάκη

Για να στεφθούν με επιτυχία οι στόχοι, που αφορούν το μέλλον κάθε νέου, απαιτούνται θυσίες μικρές ή μεγαλύτερες. Η ηρωίδα του βιβλίου από νωρίς έθεσε τον στόχο της, Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, και έκανε πολλές θυσίες για να τον πετύχει. Όταν ήρθε η επιτυχία, εκτός από ικανοποίηση, ένιωσε κι ένα πρωτόγνωρο αίσθημα ελευθερίας. Επιπλέον αναγνώρισε ότι χρωστούσε πολλά στον εαυτό της, όσα είχε παραμερίσει και θυσιάσει για να κάνει τ’ όνειρό της πραγματικότητα. Για την ηρωίδα μας η ζωή έξω από τους τοίχους ήταν μια άγνωστη. Όσο για τον έρωτα αυτός κι αν της ήταν άγνωστος. Ελάχιστα γνώριζε για το άλλο φύλο κι αυτά από κουβέντες συμμαθητριών της, που ήταν ξεσκολισμένες από νωρίς στο παιχνίδι με τ’ αγόρια, ενώ εκείνη σίγουρα φάνταζε σταμάτια τους «μωρά παρθένος».

Τώρα όμως είναι ανυπόμονη, δεν θέλει να χάνει καθόλου χρόνο. Τον άγνωστο αυτόν κόσμο θα τον εξερευνήσει και δεν θ’ αφήσει την άγνοιά της να γίνει εμπόδιο στα σχέδιά της. Οι διακοπές στο Ρέθυμνο, δώρο της μαμάς της, θ’ αποτελέσουν το εφαλτήριο για το μεγάλο άλμα στην πραγματική ζωή και στην περιπέτεια του έρωτα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Νίκη Σαλπαδήμου κατάγεται από τη Σκόπελο, είναι εκπαιδευτικός, πρώην Σχολική Σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ζει στην Αθήνα. Έγραψε και γράφει βιβλία για παιδιά και εφήβους, για να τους οδηγήσει στην ανακάλυψη της ομορφιάς, που κρύβουν μέσα τους τα βιβλία. Με τη βοήθεια του βιβλίου μπορούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους και πολύ περισσότερο το εσώτερο εγώ τους, ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Η Νίκη Σαλπαδήμου είναι ενεργό μέλος της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου.

Πραγματοποιεί ομιλίες σε γονείς και μαθητές, για να γνωρίσουν τα ευεργετικά αποτελέσματα, που προκύπτουν μέσα από την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Συνεργάζεται με το περιοδικό «Νουμάς», όπου κάνει κριτική βιβλίου για παιδιά και νέους και παρουσιάζει επίκαιρα θέματα που έχουν σχέση με λογοτέχνες και βιβλία. Έχει γράψει 12 βιβλία για παιδιά και έχει συμμετάσχει με κείμενά της σε τέσσερις συλλογικές εκδόσεις. Έχει γράψει τρία βιβλία για μεγάλους μεταξύ των οποίων «Το δημοτικό τραγούδι» ένα πόνημα που ερευνά το δημοτικό τραγούδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα, με το προαναφερθέν θέμα, έλαβε μέρος ως εισηγήτρια, καθώς και στο Ζ΄ διεθνές συνέδριο «Φεραί – Βελεστίνο – Ρήγας», που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο ως εισηγήτρια  με θέμα «Ο Ρήγας ως λογοτέχνης». Για το συγκεκριμένο δοκίμιο έχει βραβευτεί. Κείμενά της και κριτικές βιβλίων εφήβων και ενηλίκων φιλοξενούνται σε διάφορα περιοδικά καθώς και στο site diastixo.gr