Η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο για μια ακόμη φορά ήταν συναρπαστική.
Οσοι παρακολούθησαν την επίδειξη, είχαν την ευκαιρία ταυτοχρόνως να παρακολουθήσουν και μια συγκινητική σύμπραξη. Fendace/ Η ιστορία δύο εμβληματικών οίκων της χώρας, ανταγωνιστών και ισάξιων ξετυλίχτηκε στην πασαρέλα. Δεν έκαναν μια συνεργασία, αντάλλαξαν ρόλους για μια συλλογή.
Fendace στην Εβδομάδας Μόδας Μιλάνου: Με το ιστορικό κοινό fashion show Versace x Fendi έκλεισε η Milan Fashion Week επιβεβαιώνοντας τις φήμες για συνεργασία.

Μιλάνο- Ρώμη, σημειώσατε 1. Σ’ αυτό το φιλικό παιχνίδι που διαδραματίστηκε στη γείτονα χώρα, αποδείχθηκε ότι η μόδα χωράει τα πάντα και ότι μπορεί πάντα να εκπλήσσει με ιδέες φρέσκιες. Μετά την Prada με τον Raf Simons και τη συνεργασία Gucci με Balenciaga, την Κυριακή το απόγευμα, στο τέλος του Milan Fashion Week για την pre fall 2022 σεζόν, παρακολουθήσαμε μια σύμπραξη συγκινητική: Fendace. Η ιστορία δυο εμβληματικών οίκων της χώρας, ανταγωνιστών και ισάξιων ξετυλίχτηκε στην πασαρέλα. Δεν έκαναν μια συνεργασία, αντάλλαξαν ρόλους για μια συλλογή.

«Ελάτε μαζί μου για μοναδική δημιουργική εμπειρία», έγραψε την προηγούμενη η Donatella Versace στο Instagram του οίκου της. «Πιστέψτε μας, δεν θα θέλετε να το χάσετε», υπογράμμιζαν στη λεζάντα. Πράγματι, μετά την εσωστρέφεια, την κατήφεια, το φόβο αλλά και την ενεργή δράση των Ιταλών μόδιστρων, ήρθε η ώρα για ένα πλατύ χαμόγελο. Σαν ο Lagerfeld να πήρε από το χέρι τον Gianni, όχι για λόγους στρατηγικής αλλά γιατί τώρα πια τι άλλο μας έμεινε αν όχι οι άλλοι; Δίπλα τους, δίπλα στον Kim Jones και τη Silvia Venturini Fendi που σχεδίασαν για τον Versace και τη Donatella που σχεδίασε για τον Fendi ήταν η Naomi Campbell, η Kate Moss, η Amber Valetta, η Gigi Hadid, η Emily Ratajkowski, η Mariacarla Boscono, η plus size Paloma Elsesser, η θρυλική Kristen McMenamy. Στην πρώτη σειρά η Winnie Harlow, η Dua Lipa και η Elizabeth Harley, 25 χρόνια μετά την εμβληματική εμφάνισή της με το μαύρο Versace με τις παραμάνες.

Παραμάνες είδαμε και στο catwalk, σ’ ένα σόου που ήταν μοιρασμένο στα δυο. Ο Kim Jones μετέφρασε για τον οίκο Versace το όνειρο του Gianni στο σήμερα: μέδουσες αλλά και μαίανδροι από το F του Fendi, περπάτησαν δίπλα στις πολύτιμες δαντέλες, το χρυσό, το απόλυτο μαύρο και τα prints. Αγόρια και κορίτσια στη σειρά, παραμάνες και γόβες που πατάνε γερά σε F τακούνια, όπως εκείνα που φορούσαν η Kate και η Amber. Τσόκερ και αγκράφες Fendace δίνουν το στίγμα τους για μια στιγμή που θα μείνει στον χρόνο.

Fendi και Versace
Fendi και Versace

Από την άλλη, η Donatella, κινήθηκε δημιουργικά πάνω στη logomania με το F να πρωταγωνιστεί: καμπαρντίνες και 70’s μπότες μέχρι τη μέση της γάμπας, ψηλόμεσες φούστες, μαντήλια δεμένα στο κεφάλι, τζιν και παιχνιδιάρικα πουλόβερ. Στην αστραφτερή παγιέτα που ντύνει τη Gigi, το μονόγραμμα F προσθέτει λίγη τσαχπινιά ακόμη. Το σόου θα κλείσει η Naomi, η οποία για άλλη μια φορά ανατρέπει τα δεδομένα: τρεις και πλέον δεκαετίες πάνω στην πασαρέλα, συνεχίζει να είναι relevant και τόσο ποθητή.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

πηγη