Τρίκαλα Κορινθίας, ένας όμορφος χειμερινός προορισμός.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένα παραδοσιακό χωριό που ανήκει στον δήμο Ξυλοκάστρου ενώ είναι ο πιο αρχαίος οικισμός της περιοχής.

Το χωριό χωρίζεται σε τρείς οικισμούς: τα Κάτω Τρίκαλα που βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μέτρων, τα Μεσαία Τρίκαλα στα 1000 μέτρα και τέλος τα Άνω Τρίκαλα που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1100 μέτρα.

Είναι ένας εξαιρετικός χειμερινός προορισμός σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από το αθλητικό χιονοδρομικό κέντρο Ζηρείας στο οροπέδιο της Κυλλήνης. Εκεί θα βρείτε μια ποικιλία στη διαμονή που περιλαμβάνει από όμορφους παραδοσιακούς ξενώνες έως ζεστά και φιλόξενα σαλέ.

Τα Άνω Τρίκαλα είναι  ένας υπέροχος παραδοσιακός οικισμός με πετρόχτιστα αρχοντικά που πολλά από αυτά πλέον έχουν μετατραπεί σε ξενώνες. Ο αέρας λόγω του υψομέτρου θα σας αναζωογονήσει ενώ θα βρείτε και πολλές πηγές με καθαρό νερό.

Γύρω από την πέτρινη πλατεία υπάρχουν πολλά όμορφα παραδοσιακά καφενεία για να απολαύσετε τον καφέ σας ή κάποιο ρόφημα.

Στη Μεσαία Συνοικία Τρικάλων θα βρείτε τα περισσότερα ξενοδοχεία σε σύγκριση με τους άλλους 2 οικισμούς αλλά και αναρίθμητες επιλογές για φαγητό. Είναι η λιγότερη γραφική αλλά και πιο μοντέρνα συνοικία της περιοχής.

Τα Κάτω Τρίκαλα διαθέτουν την πιο όμορφη και γραφική πλατεία που διαθέτει 2 μεγάλα πλατάνια. Γύρω από την πλατεία θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ. Σε πολλή κοντινή απόσταση βρίσκεται και το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του χωριού το Grand Chalet που προσφέρει πολυτελή διαμονή.