Ο ‘Αλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας γουέστερν”Rust” Χαλίνα Χάτσινς*

Τραυμάτισε δε τον σκηνοθέτη Τζόλε Σόουζα. Πρόκειται για ατύχημα; Το όπλο το οποίο δόθηκε στον διάσημο ηθοποιό για τις ανάγκες της ταινίας είχε αληθινές σφαίρες. Το ερώτημα είναι αν πρόκειται περί τραγικού λάθους ή κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το γεγονός. Η αστυνομία του Σάντα Φε στο Ν. Μεξικό έχει αναλάβει την έρευνα.

Η αστυνομία στο Σάντα Φε, στο Ν. Μεξικό ερευνά τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες  ο διάσημος ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν  πυροβόλησε και σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας γούστερν”Rust” και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Το περιστατικό συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας χθες Πέμπτη, όταν με το όπλο που κρατούσε ο Μπάλτουιν πυροβόλησε, προκαλώντας το θάνατο της άτυχης  Χαλίνα Χάτσινς , 42 ετών και το τραυματισμό του 48 ετών σκηνοθέτη.

Αν και η πρώτη μεταφέρθηκε αμέσως με ελικόπτερο στο νοσοκομείο του πανεπιστημίου του Ν. Μεξικού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Ο Σόουζα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent για να υποβληθεί σε θεραπεία για τα τραύματά του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για «ατύχημα», καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Οι εκπρόσωποι του  68 χρονου ηθοποιού και συμπαραγωγού της ταινίας δεν απάντησαν στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Ως αυτό το στάδιο, δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters, AFP, AΠΕ-ΜΠΕ

Η Χαλίνα Χάτσινς είχε καταγωγή από την Ουκρανία και μεγάλωσε σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο. Σπούδασε δημοσιογραφία και κινηματογράφο πρώτα στο Κίεβο και στη συνέχεια στο Λος Αντζελες και το 2019 χαρακτηρίστηκε ανερχόμενο αστέρι από το αμερικανικό περιοδικό για τον κινηματογράφο. Εργαζόταν ως διευθύντρια φωτογραφίας στην εταιρεία Archenemy.