Το Μουσείο των Ηρακλειδών συνδιοργανώνει με την Όχι Παίζουμε ΑΜΚΕ/ UrbanDig Project την πραγματοποίηση δύο περιπάτων στα ίχνη του Αδριάνειου Υδραγωγείου της Αθήνας

Το Μουσείο των Ηρακλειδών συνδιοργανώνει με την Όχι Παίζουμε ΑΜΚΕ/ UrbanDig Project την πραγματοποίηση δύο περιπάτων στα ίχνη του Αδριάνειου Υδραγωγείου της Αθήνας, ενός σπουδαίου ρωμαϊκού μνημείου διαδημοτικής χωροθέτησης και υπερτοπικής σημασίας, στο πλαίσιο των δράσεων του έργου “Δρόμοι του Νερού”.

Δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πως στο υπόγειο της πόλης, από τις παρυφές της Πάρνηθας μέχρι και την πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, εκτείνεται αυτό το αρχαίο μνημείο σχεδόν 2000 ετών, το οποίο μεταφέρει ακόμα νερό, ενώ διατρέχει υπογείως 8 διαφορετικούς δήμους!

Δύο βόλτες αισθητηριακής χαρτογράφησης προσκαλούν παιδιά και γονείς να επαν-ανακαλύψουν την πόλη μέσα από τις αισθήσεις τους και να γνωριστούν με τον αθέατο, πολύτιμο αυτό πόρο.

1η βόλτα: Σάββατο 4/12, 14.30-17.30, Πλατεία Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων – Πλατεία Κιτσίκη. Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων

2η βόλτα: Κυριακή 5/12, 11.00-14.00, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη – Πλατεία Δεξαμενής. Σημείο Εκκίνησης: Γεννάδειος Βιβλιοθήκη

Εκτός από την εμπειρία της ίδιας της χαρτογράφησης, οι βόλτες θα περιλαμβάνουν μια σύντομη διαδραστική συζήτηση πάνω στις καταγραφές των συμμετεχόντων, όπως και την περαιτέρω γνωριμία με το αθέατο υδραγωγείο μέσα από μια βιωματική δράση και μερικές κλεφτές ματιές στο εσωτερικό του!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέσω συμπλήρωσης της φόρμας συμμετοχής.