Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Σοφίας Δατσέρη με τίτλο «Το φως που επιμένει». Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου από τις 18:00-22:00 και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Λουΐζας Καραπιδάκη.
Μέσα από τα έργα της Σοφίας Δατσέρη ο θεατής «ταξιδεύει» νοητά σε τόπους αλλοτινούς. Η φύση, που είναι πηγή έμπνευσης της Σοφίας Δατσέρη επικρατεί στα έργα της και μας παρουσιάζεται άλλοτε μέσα από γαλήνια τοπία και άλλοτε πιο σκοτεινή και αινιγματική. Η διαδικασία παρατήρησης αντιθετικών μεταξύ τους τοπίων οδηγούν τον θεατή σε μια εναλλαγή συναισθημάτων. Το κυρίαρχο στοιχείο σε κάθε ένα από τα έργα της, είναι το φως, είναι αυτό που επιμένει σε κάθε τοπίο και κερδίζει το ενδιαφέρον του παρατηρητή. Άλλωστε, σε μία κοινωνία μακριά από τη φύση, που οι άνθρωποι ζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, στο τέλος της ημέρας αυτό που αναζητούν είναι μια νότα αισιοδοξίας, λίγο «φως».
Η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη γράφει μεταξύ άλλων για την έκθεση «Η Σοφία Δατσέρη δημιουργεί μια νέα προσωπική γραφή με τα επιβλητικά αέρινα τοπία της. Στα περιβάλλοντά της υπερτερεί η δυναμική της συνολικής απεικόνισης και όχι οι υπαινικτικές αναπαραστάσεις και οι επιμέρους μορφοποιήσεις. Στην προσπάθεια της αναπαράστασης του άυλου με τις «μη παραστατικές αφηγήσεις», η εικαστικός, αναπτύσσει ένα διάλογο με τον θεατή και τού αφήνει τα περιθώρια για πολλαπλές αναγνώσεις. Η ποιητική των εικόνων της προσφέρει μια μοναδική οπτική εμπειρία και ένα ατέρμονο αισθησιακό ταξίδι ανάμεσα στα περίτεχνα παιχνίδια προοπτικής, στους τολμηρούς χρωματισμούς και στους ογκώδεις ουράνιους και γήινους σχηματισμούς».
Η Σοφία Δατσέρη γεννήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης το 1971. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 1995 μέχρι το 1999 ασχολήθηκε με την ξυλογλυπτική, τη λιθογλυπτική και τον κρητικό αργαλειό. Από το 2000 έως σήμερα ασχολείται με τη ζωγραφική. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Bienalle της Αλεξάνδρειας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι Art22, www.Artpointview.gr Arts & antiques CCR.
Χορηγός οίνου εγκαινίων είναι το Κτήμα Παλυβού.
Εγκαίνια έκθεσης: 1η Δεκεμβρίου 2021 18:00-22:00
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη 11:00-17:00, Σάββατο 11:00-16:00
Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Τις ημέρες των εορτών θα τηρηθεί εορταστικό ωράριο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 12, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
www.technohoros.org | info@technohoros.org