Το Rotary Club Corfu Kapodistrias διοργάνωσε με επιτυχία χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό gala στο Corfu Palace

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου το Rotary Club Corfu Kapodistrias πραγματοποίησε  φιλανθρωπικό Gala για την ενίσχυση του ειδικού τμήματος για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος».
Αρχικά τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Ομίλου Έλσα Δολιανίτη:
«Διοικητή Δημήτρη, Προ-Διοικητή Κώστα, Βοηθέ Διοικητή Δημήτρη, Πρόεδρε Ευτύχη, αξιωματούχοι και μέλη του Ρόταρυ, κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας και καλώς ήρθατε στο αποψινό Χριστουγεννιάτικο GALA του ομίλου μας. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Ευτύχη και τα μέλη Δ.Σ. του Ροταριανού Ομίλου Αθήναι-Νότος με τον οποίο διδυμοποιηθήκαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι απόψε κοντά μας. Οι μέχρι τότε φιλικές μας σχέσεις έχουν πλέον εξελιχθεί σε σχέσεις στενής συνεργασίας με κοινές δράσεις για το νησί μας, την Κέρκυρα. Η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στη στήριξη στου ειδικού τμήματος για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες της Φ. Ε. Μάντζαρος. Η Φ. Μάντζαρος προσφέρει ένα σημαντικό έργο στην μουσική εκπαίδευση των παιδιών της Κέρκυρας και ο Όμιλος μας έχει δεσμευτεί να στηρίξει αυτή την μοναδική στην Ελλάδα πρωτοβουλία».
Πήραν τον λόγο ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Δημήτρης Πιτσινίγκος και ο Προδιοικητής Κώστας Καρβούνης.

Έγινε απονομή της τιμητικής αναγνώρισης PAUL HARRIS FELLOW στον κύριο Φωκά, ιδιοκτήτη του Corfu Palace, ως ελάχιστη αναγνώριση για την στήριξή που προσφέρει η οικογένεια Φωκά στον όμιλό και όχι μόνο. Η Κέρκυρα είναι τυχερή που έχει ανθρώπους που τη νοιάζονται. Το Corfu Palace ήταν ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης όπως και σε προηγούμενες.

Έλσα Δολιανίτη – Πρόεδρος R.C. Corfu Kapodistrias Δρ Ιωάννα Παρηγορίδη – Αντιπρόεδρος Sat.R.C. Athinai Notos Ευτύχιος Ζάρκος – Πρόεδρος R.C. Athinai Notos
‘Ελσα Δολιανίτη, Ευτύχιος Ζάρκος
Δρ. Ιωάννα Παρηγορίδη Αντιπρόεδρος Satellite Rotary Club of Athinai Notos!
Βράβευση Paul Harris του ιδιοκτήτη του Corfu Palace κ. Φωκά.
Στον Όμιλο έγινε η εισδοχή νέου μέλους, της Έλενας Γραμμένου, οικονομολόγο στο επάγγελμα.
Για το Rotary Club Athinai Notos πήραν το λόγο ο Πρόεδρος του Ομίλου:
«Διοικητή Δημήτρη, Προδιοικητή Κώστα, Πρόεδρε Έλσα, αξιωματούχοι του Ρόταρυ, φίλες και φίλοι καλησπέρα. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι κοντά στον Όμιλο σας απόψε. Η συνεργασία που έχουμε με την Πρόεδρο Έλσα είναι ουσιαστική και ωφέλιμη για τους Ομίλους μας και την ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την ενέργεια που έχει αφιερώσει στις κοινές μας δράσεις.
Επίσης θέλω να συγχαρώ την Αντιπρόεδρο Ιωάννα Παρηγορίδη η οποία φέτος έχει προσφέρει τα μέγιστα για να πραγματοποιήσει ο Όμιλος μας τις δράσεις στην Κέρκυρα, το νησί μας!
Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα μέλη, τις οικογένειές σας και τους συντοπίτες μας αυτά τα Χριστούγεννα να είναι η αρχή μιας χαρούμενης και παραγωγικής περιόδου με υγεία. Σας ευχαριστώ πολύ!»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιπρόεδρος του Satellite Rotary Club of Athinai Notos East, Ιωάννα Παρηγορίδη:
«Αγαπητοί αξιωματούχοι του Ρόταρυ, και εκλεκτοί προσκεκλημένοι καλησπέρα. Είναι μεγάλη χαρά για τον Όμιλο μας που τη φετινή χρονιά έχουμε πραγματοποιήσει 10 κοινές δράσεις με το Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρα Ιωάννης Καποδίστριας. Θα σας αναφέρω τις 5 δράσεις των τελευταίων ημερών. Σήμερα έγινε η παράδοση ενός πιάνο στο Ωδείο της Κέρκυρας. Χθες έγινε δωρεά υποδημάτων για τα Παιδιά του Ορφανοτροφείου της Κέρκυρας. Προσφορά τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Δωρεά παιχνιδιών και βιβλίων στο Χαμόγελο του Παιδιού. Τέλος πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας της Γλυφάδας από πλαστικά και απορρίμματα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για τις δράσεις αυτές και προγραμματίζονται πολλές ακόμα στο μέλλον για το καλό του νησιού μας! Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη».
Τέλος η Πρόεδρος Έλσα Δολιανίτη πρόσθεσε:
«Αγαπητοί φίλοι, είναι μεγάλη η χαρά για τον όμιλό μας να σας έχουμε κοντά μας στην αποψινή βραδιά. Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε το κοινωνικό έργο του ομίλου μας. Και με την ευκαιρία θέλω να σας καλέσω να σκεφτείτε και τη δική σας συμμετοχή στον όμιλό μας, που πάνω απ’ όλα είναι μια ζεστή παρέα φίλων που όλοι μαζί προσπαθούν για το καλύτερο. Δεν θα ήθελα να σας κουράσουμε άλλο. Να θυμίσω μόνο, ότι κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσουν στα τραπέζια οι λαχνοί για τη λαχειοφόρο μας με πολύ πλούσια δώρα. Το προϊόν της λαχειοφόρου προορίζεται να ενισχύσει το σκοπό της βραδιάς. Στο σημείο αυτό θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στους εξαιρετικούς μουσικούς μας και θα απολαύσουμε το φαγητό και το ποτό μας».
H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ευχών μεταξύ των Προέδρων υπό τους ήχους του εκπληκτικού συγκροτήματος Rebellions με τη συμμετοχή του μοναδικού Λάκη Τζηλιάνου!