Δια χειρός : “Αλεξάνδρα Παλάσκα”!
Η χρυσοχέρα εικαστική δημιουργός!
Ζωγράφος και γλύπτρια, αναπαλαιώνει όλα τα χρηστικά αντικείμενα!
Πορσελάνες, ασημικά, κρύσταλλα, κοσμήματα αναβιώνουν!
Η Αλεξάνδρα Παλάσκα επεξηγεί :
«Ως εικαστικός καλλιτέχνης απασχολήθηκα ενίοτε στην τέχνη μου, με την έννοια του «άχρηστου ως περιττό», για την πραγμάτωση γλυπτών και ζωγραφικών μου έργων.
Αυτή η θεματική έννοια έγινε πράξη και σε άλλη μου δραστηριότητα, του «τεχνίτη – επισκευαστή»!
Αντικείμενα κάθε είδους, προέλευσης, υλικού και παλαιότητας αποτελούν μέγιστη πρόκληση για έναν νέο τρόπο ανάδειξης, επαναχρησιμοποίησης, ευρηματικής παρουσίασης, εκνεάνισης, αναδιαμόρφωσης!
Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι φαντασίας και εφαρμογής γνώσεων, ώστε τα φθαρμένα, σπασμένα, μη λειτουργικά πλέον αντικείμενα να αποκτήσουν μία νέα ανεπιτήδευτη ομορφιά!
Η εφαρμογή της διαδικασίας εφαρμογής, που έχω υιοθετήσει από την Ιαπωνική κουλτούρα, ονομάζεται «wabi –sabi», καθώς επίσης και η τεχνική «Kintsugi», όπου πορσελάνες και σπασμένα γυαλικά συναρμολογούνται εκ νέου, ανανεώνονται με ρητίνη και επιζωγραφίζονται με χρυσό!
Η δράση της ανακατασκευής και της αναπαλαίωσης επαναπροσδιορίζουν έννοιες όπως της οικονομίας, της φροντίδας στο περιβάλλον, της διάρκειας και αναδύουν μνήμες ιστορίας και πολιτισμού, προσωπικών αναμνήσεων και συναισθημάτων!». Από το Χρονολόγιο της Αννίτας Πατσουράκη 
Η ιστορικός τέχνης Αννίτα Πατσουράκη με την εικαστικό Αλεξάνδρα Παλάσκα