Home Προβολεις Τι περιοριστικά μέτρα ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες και την Βρετανία για την αντιμετώπιση της ‘Ομικρον

Τι περιοριστικά μέτρα ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες και την Βρετανία για την αντιμετώπιση της ‘Ομικρον

by bot

Τι περιοριστικά μέτρα ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες και την Βρετανία για την αντιμετώπιση της ‘Ομικρον

Ολλανδία: Κλειστά μέχρι 14 Ιανουαρίου όλα τα καταστήματα και υπηρεσίες εκτός πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, φαρμακεία), τα σχολεία τουλάχιστον μέχρι 9 Ιανουαρίου, στα δύο άτομα περιορίζονται οι επισκέψεις, 4 κατ’ εξαίρεση μόνο για τα Χριστούγεννα

Δανία: Εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά κέντρα κλείνουν τα μεσάνυχτα. Τηλεδιδασκαλία στα σχολεία μέχρι και την 10η τάξη. Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα εστιατόρια, μπαρ κ.ο.κ. όταν δεν κάθονται οι πελάτες. Τηλεργασία όπου είναι εφικτό. Υποχρεωτικό το «corona pass» (εμβολιασμός/ανάρρωση/αρνητικό τεστ) για εστιατόρια, καφετέριες, σπίτια ηλικιωμένων και εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους με πάνω από 200 άτομα. Νομοσχέδιο με μεγαλύτερους περιορισμούς που κατατέθηκε την Παρασκευή θα συζητηθεί ίσως και σήμερα στο κοινοβούλιο.

Γαλλία: Ματαιώθηκαν οι μαζικές υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις, κλειστά τα νυχτερινά κέντρα από 10/12 για 4 εβδομάδες.

Τον Ιανουάριο θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα κάνει υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού για είσοδο σε εστιατόρια κ.ο.κ. και δημόσια μέσα μεταφοράς μεγάλων αποστάσεων.

Ισπανία: Έκτακτη τηλε-σύσκεψη με τους προέδρους των επαρχιών της χώρας συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ για να αποφασιστούν πρόσθετα μέτρα καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 500 ανά 100.000 κατοίκους,

Ιταλία: Κυβερνητικό συμβούλιο στις 23 Δεκεμβρίου συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι. Αναμένεται να επανέλθει η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, το υποχρεωτικό τεστ για είσοδο σε χώρους μαζικών εκδηλώσεων για τους εμβολιασμένους και άλλα μέτρα.

Γερμανία: Την ανακοίνωση νέων μέτρων εντός της βδομάδας προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας. «Έχουμε πλέον υπερβεί έναν κρίσιμο αριθμό ατόμων που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή “Όμικρον” και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το αναπόφευκτο νέο κύμα», δήλωσε ο Καρλ Λάουτερμπαχ. Σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων εξετάζεται,   να τεθεί όριο 20-25 ατόμων για κλειστούς χώρους και 100 ατόμων για ανοιχτούς και η αναστολή της λειτουργίας των νυχτερινών κλαμπ. Ήδη ισχύουν αυστηροί περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές, κλείσιμο της εστίασης, απαγόρευση πώλησης αλκοόλ κ.ο.κ. στις περιοχές με πολύ υψηλό δείκτη διασποράς.

Βέλγιο: Υποχρεωτικά τηλεργασία 4 μέρες την εβδομάδα και μάσκες σε εσωτερικούς χώρους για τους άνω των 10 ετών. Καφέ και εστιατόρια μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ. Τα σχολεία έκλεισαν μια εβδομάδα νωρίτερα για τα Χριστούγεννα.

Αυστρία: Παρ’ ότι το καθολικό lockdown έληξε την περασμένη Δευτέρα, τα μέτρα παρατάθηκαν στα κρατίδια με τα περισσότερα κρούσματα αλλά χαλαρώνουν ήδη σταδιακά.

Βρετανία: Πιθανότατα αυτή την βδομάδα να υπάρξουν ανακοινώνεις. Η επιτροπή Σοφών της βρετανικής  κυβέρνησης έχει προτείνει 15μρο λοκντάουν. Προς το παρόν υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού/ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και μαζικές εκδηλώσεις. Τηλεργασία όπου είναι εφικτό.

Ιρλανδία: Μπαρ, νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, καφέ, θέατρα κ.ο.κ. κλείνουν στις 20:00, εκτός από take-away και delivery. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι υποχρεωτικά σε μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα.

Πολωνία: Κλειστά τα νυχτερινά κέντρα. Εστιατόρια και θέατρα λειτουργούν με περιορισμό πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα. Από σήμερα και μέχρι 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία υποχρεωτικά με τηλεκπαίδευση.

 Ελβετία: Από σήμερα 20/12 υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης για είσοδο -με μάσκα- σε εστιατόρια, μπαρ κ.ο.κ., αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι. Υποχρεωτική η εργασία από το σπίτι όπου είναι εφικτό.

Τσεχία: Εστιατόρια, καφέ, μπαρ κ.ο.κ. ανοιχτά μόνο για εμβολιασμένους/αναρρώσαντες από 05:00 έως 22:00, με πλήρη απαγόρευση πώλησης αλκοόλ. Οι εταιρείες οφείλουν να ελέγχουν τακτικά τους μη εμβολιασμένους εργαζομένους, τα σχολεία ελέγχουν τα παιδιά. Τηλεργασία όπου είναι εφικτό.

Ρουμανία: Τα καταστήματα κλείνουν στις 9 μ.μ..Πρόσβαση σε μη βασικούς δημόσιους χώρους (εκτός από καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία) μόνο για τους εμβολιασμένους και τους αναρρώσαντες.

Λουξεμβούργο: Απαραίτητο το διαβατήριο covid σε καφέ και εστιατόρια. Έως 10 άτομα σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκες και με τήρηση αποστάσεων.

Νορβηγία: Από την περασμένη εβδομάδα απαγορεύεται τελείως η πώληση αλκοόλ σε εστιατόρια, μπαρ, αμπ, κλαμπ κ.ο.κ. Όριο 10 ατόμων σε συγκεντρώσεις σε ιδιωτικούς χώρους, 20 ατόμων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Υποχρεωτική τήρηση αποστάσεων στα εστιατόρια. Υποχρεωτική η τηλεργασία όπου είναι εφικτό. Συνιστάται η χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Σλοβακία: Εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες έχουν πρόσβαση σε όλα τα καταστήματα οι ανεμβολίαστοι μόνο στα πρώτης ανάγκης. Εστιατόρια, μπαρ, καφέ κ.ο.κ. είναι κλειστά.

Σλοβενία:  Είσοδος σε εστιατόρια, μπαρ κ.ο.κ. (κλειστά από 22.00 έως 5.00) μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού/ανάρρωσης/αρνητικό τεστ, επιτρέπεται μόνο 1 πελάτης ανά 10 τετραγωνικά, απαγορεύονται κοινωνικές εκδηλώσεις εκτός οικογένειας ή συγκατοίκων, 1 δωρεάν τεστ ανά 2 μέρες για όλους. Ανεμβολίαστοι έχουν πρόσβαση μόνο σε καταστήματα πρώτης ανάγκης.

       

You may also like

artpointview.gr @ 2024