Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο της Αττικής. Η υπουργός δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνες για την υπόθεση, μετά από επώνυμη επιστολή τριών ατόμων για τη συγκεκριμένη δομή για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

 

Όπως κατήγγειλε η κα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 στο υπό έρευνα ορφανοτροφείο υπήρχαν υπάλληλοι που ωθούσαν και παρότρυναν αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις και πράξεις. Εξίσου σοκαριστική ήταν και η αποκάλυψη της κας Μιχαηλίδου ότι μιλάμε για γυναίκες υπαλλήλους που τουλάχιστον παρακολουθούσαν (ελέγχεται εάν κατέγραφαν σε βίντεο για διάφορους λόγους τις περιπτύξεις), «απολαμβάνοντας το θέαμα».

Στην υπόθεση σύμφωνα με την υπουργό, εμπλέκονται τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, ενώ τα περισσότερα είχαν μεταφερθεί στο ορφανοτροφείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Τα εν λόγω αγόρια έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Στην δομή γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις.

Όπως σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά απο προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ΕΡΤ, ant1news.gr