«Lost My Marbles»:’Ενας νέος ‘Ελληνας ηθοποιός ρίχνεται στη μάχη για την επιστροφή των Γλυπτών

Eνας νέος Έλληνας ηθοποιός που κάνει καριέρα στο Λονδίνο, ο Μανώλης Εμμανουήλ, είναι ο πρωταγωνιστής ενός βίντεο – mockumentary του «Lost My Marbles» που με πολύ ιδιαίτερο και χιουμοριστικό τρόπο υποστηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο. Ο ηθοποιός βρίσκεται στην Αθήνα για τα γυρίσματα της νέας σειράς της ΕΡΤ «Όρκος», ενώ συμμετείχε και στη σειρά «The Durrells» (Οικογένεια Ντάρελ).

Τo βίντεο «Lost My Marbles» συντάσσεται με τη μεγάλη καμπάνια «Reunite Parthenon» που υποστηρίζεται από επιφανείς Έλληνες, αλλά και Βρετανούς.

«Η καμπάνια ξεκίνησε από τον δικηγόρο και ακτιβιστή Jim Mella και την υποστηρίζουν ονόματα όπως ο Στήβεν Φράι και ο Τζόφρει Ρόμπερτσον, πασίγνωστος διεθνώς δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το γυρίσαμε μέσα στην πανδημία.

“Είμαι πολύ περήφανος. Είναι πολύ έξυπνο γιατί βάζει του Άγγλους στη θέση των Ελλήνων. Το χιούμορ έχει βοηθήσει» είπε ο πρωταγωνιστής μιλώντας στην ΕΡΤ και προσέθεσε για το κλίμα «βλέπω μία μεγάλη αλλαγή. Βλέπω πως ο κόσμος είναι υπέρ της επιστροφής”.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ