Home Πολιτισμος Μουσείο των Ηρακλειδών, Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά 5-8 ετών

Μουσείο των Ηρακλειδών, Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά 5-8 ετών

by bot

Μουσείο των Ηρακλειδών, Εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά 5-8 ετών

“Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up.”

Pablo Picasso

Το Μουσείο των Ηρακλειδών καλεί τους μικρούς του φίλους, σε ένα πρωτότυπο εικαστικό εργαστήρι με οδηγό την εικαστικό Ελένη Παπαδάκη, για να γνωρίσουν με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, το έργο σημαντικών καλλιτεχνών, αλλά και να ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης τους!

Μέσα από ποικίλα υλικά, όπως πηλός, κάρβουνο, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, ακουαρέλες, τέμπερες, μολύβια, πενάκια, χρώματα, χαρτιά, τα παιδιά καλωσορίζουν στη ζωή τους τη μαγεία της τέχνης και πλάθουν παράξενα πλάσματα, χρωματιστούς τόπους, πολιτείες που αιωρούνται και ονειρικές σκάλες που τον προορισμό τους δεν έμαθε ποτέ κανείς.

Ο βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και η ουσιαστική επαφή με το χώρο των εικαστικών τεχνών και η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της έκφρασης, της οπτικής αντίληψης και της φαντασίας των παιδιών.

Με την ολοκλήρωση αυτών των μαθημάτων η ουσιαστικότερη κατάκτηση για τα παιδιά θα είναι να αγαπήσουν την τέχνη και να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Όλα τα υλικά παρέχονται από το μουσείο.

Στο Μουσείο Ηρακλειδών, τηρούνται αυστηρά τα εκάστοτε ισχύοντα πρωτόκολλα σχετικά με τον περιορισμό μετάδοσης του SARS-CoV-2. Όλο το προσωπικό και οι εξωτερικοί συνεργάτες μας είναι εμβολιασμένοι. Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 12 ανά τμήμα, η μάσκα είναι υποχρεωτική, οι αίθουσες αερίζονται με φυσικό τρόπο.
Απαραίτητη η προσκόμιση αρνητικού self-test 24ώρου από τους συμμετέχοντες.
Οι συναντήσεις, μία για κάθε μήνα, πραγματοποιούνται από τον Νοέμβριο 2021 έως τον Ιούνιο 2022.

Αφού ετοιμάσαμε τις ταξιδιάρικες βαλίτσες του Αλέξη Ακριθάκη, γνωρίσαμε τον Miró τα Χριστούγεννα, επισκεφτήκαμε τις παράξενες πολιτείες του F. Hundertwasser, έφτασε η ώρα να γευματίσουμε με τον Paul Klee – ολες οι θέσεις έχουν κλειστεί –  τα έργα του οποίου αντανακλούν την ενίοτε παιδική οπτική του, τις προσωπικές του διαθέσεις και πεποιθήσεις, το χιούμορ του, καθώς και τη μουσικότητά του. Ο Klee, ελβετικής καταγωγής Γερμανός καλλιτέχνης, πειραματίστηκε και, τελικά, ερεύνησε σε βάθος τη θεωρία του χρώματος και δίδαξε στη σχολή τέχνης, σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής Bauhaus, στη Γερμανία.

Μέσα από τα ανεξάρτητα και αυτοτελή εργαστήρια που ακολουθούν, οι μικροί μας φίλοι θα έρθουν σε επαφή με το έργο και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ 

10 Απριλίου – Δες τον Πικάσο αλλιώς

15 Μαΐου – Τα ατίθασα γλυπτά της Niki de Saint Phalle

5 Ιουνίου – Ο Lichtenstein μπαίνει σε κουτί

Σχεδιασμός – υλοποίηση: Ελένη Παπαδάκη

You may also like

artpointview.gr @ 2024